>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українські біатлоністки завоювали "золото" і "срібло" на ЧЄ

В активі Меркушиної вже два перші місця

Українські біатлоністки завоювали "золото" і "срібло" на ЧЄ
Анастасия Меркушина
Фото: http://primavera-sat-tv.com

Збірна України на чемпіонаті Європи з біатлону завоювала ще дві медалі. Наша юніорка Анастасія Меркушина слідом за перемогою в спринті виграла ще й гонку переслідування.

Меркушина стартувала з невеликою перевагою над австрійкою Дунею Здуч і після першої cтрільби навіть дозволила їй вийти вперед, але за рахунок швидшого ходу і стабільної стрільби в середині гонки зуміла повернути лідерство.

Головною суперницею Анастасії в ході гонки була росіянка Уляна Кайшева, яка тривалий час претендувала на перемогу, але на заключному рубежі промахнулася тричі, тоді як Меркушина допустила два промахи.

Ще одна представниця України Юлія Журавок у ході гонки піднялася з 6-го місця на 5-те, незважаючи на штраф 30 секунд за фальстарт. Марія Кручова, навпаки, з 10-ї позиції опустилася на 18-ту. Анастасія Ничипоренко прогресу в гонці практично не домоглася, стартувавши 26-ю і фінішувавши 25-ю.

Ірина Варвинець після восьмого місця у спринті піднялася на другу сходинку в гонці переслідування. Успіх Ірині принесла хороша стрільба - українка за чотири рубежі промахнулася лише двічі. На заключний рубіж вона прийшла в групі спортсменок, що ведуть боротьбу за третє місце. Але три промахи білоруски Дуборєзової, яка йшла на другому місці, а також невдачі конкуренток дозволили їй піднятися на другу сходинку і спокійно завершити гонку на медальній позиції. Перемогу у змаганнях здобула росіянка Катерина Шумілова, яка розміняла на "золото" свою "бронзу" в спринті. "Бронза" дісталася ще одній росіянці - Катерині Юрловій.

Якщо говорити про решту представниць України, то Ольга Абрамова і Наталія Бурдига в гонці не стартували, а Юлія Джима з 10-ї позиції опустилася на 15-ту. Причиною цього стали чотири штрафні кола після заключної стрільби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram