>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українські біатлоністи завоювали "бронзу" на Універсіаді

В естафеті наші спортсмени поступилися Росії та Казахстану

Українські біатлоністи завоювали "бронзу" на Універсіаді
Фото: biathlon.com.ua

Збірна України завоювала другу медаль на Універсіаді. У змішаній естафеті наші біатлоністи були третіми.

Старт гонки склався непогано: Юлія Бригинець скористалася одним запасним патроном і прийшла до фінішу етапу третьою, поруч зі збірною Росії. А найкращою на старті була казахська біатлоністка Галина Вишневська, яка випередила Бригинець на 27 секунд.

Наступна в естафеті Яна Бондар була дуже швидка на лижні і після чистого лежання впевнено вийшла в лідери. Але на другому рубежі нашу спортсменку спіткала невдача: відразу чотири кола штрафу відкинули команду на третю позицію з двохвилинним відставанням від лідерів. Першою йшла збірна Казахстану, і цей успіх виявився несподіваним навіть для самих спортсменів, оскільки Максим Браун спізнився на передачу і втратив кілька секунд на вдяганні лиж.

Чоловіча половина міксту стала красивою боротьбою казахської та російської команд. Обидві збірні всю дистанцію йшли поруч і навіть промахувалися практично синхронно. Долю гонки вирішила висока швидкість на останньому колі росіянина Юрія Шопіна порівняно з казахом Василем Подкоритовим. На фініші суперників розділили 33 секунди.

Українські біатлоністи пройшли свій відрізок здорово. Руслан Ткаленко, навіть незважаючи на два додаткові патрони в стійці і попри падіння на спуску перед фінішною прямою, виграв свій етап. Дмитро Русинов продемонстрував таку саму точність, а на дистанції підтягувався до лідерів. Також найкращий час етапу у виконанні українця і фінішне відставання від лідера на 49 секунд.

Раніше золоту медаль в індивідуальній гонці на Універсіаді здобув українець Дмитро Русинов.

Універсіада. Біатлон.

Змішана естафета

1. Росія (0+6) 1:36:38,4

2. Казахстан (0+7) +33,2

3. Україна (4+8) +49,2

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram