>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Біатлон. Збірна України вигризла у Росії "бронзу" в жіночій естафеті

Альпійський ураган надув нам п'єдестал

Біатлон. Збірна України вигризла у Росії "бронзу" в жіночій естафеті
Фото: http://www.biathlon.com.ua

Жіноча збірна України завоювала "бронзу" у неймовірній (можливо, найвидовищній гонці сезону) естафеті в італійському Антхольці. Всьому провиною непередбачуваний шквальний вітер, який перетворив гонку в лотерею.

А адже після "лежання" Ольги Абрамової, здавалося, що на медалі нам розраховувати не варто. Ольга, що бігла третій етап, "заробила" три штрафні кола! Однак на "стійці" Абрамова відпрацювала ідеально і третьою передала естафету Валі Семеренко.

Встигнути за "залізною" німкенею Лаурою Дальмаєр (жодного промаху, незважаючи на вітер!) і швидкою чешкою Веронікою Вітковою Валі сьогодні було неможливо. Але в боротьбі за "бронзу" Семеренко зуміла випередити росіянку Глазиріну. Після останньої стрільби (2 дод. набої) Валя програвала росіянці 5 секунд, але на "дистанції" лідер нашої збірної досить легко відірвалася від опонентки. Таким чином, Україна показала найкращий результат у сезоні. Додамо, на першому етапі у нас бігла Юлія Джима (0+1, 0+2), на другому - Наталія Бурдига (0+1, 0+3).

На підсумковий успіх збірної Німеччини після першого етапу ніхто б і ламаного гроша не поставив. Хільдебранд на "стійці" "застрелилася" - 3 штрафні кола - і відкинула команду у другий десяток. Прьойс на другому етапі трохи скоротила відставання від лідируючої групи. Третьою бігла Куммер, яка зробила чотири промахи (по два на кожному рубежі) і на 30 секунд відпустила Росію. Але Дальмаєр зробила неможливе можливим. Чудова швидкість і бездоганна стрільба Лаури принесли Німеччині перемогу!

Головною ж невдахою естафети стала збірна Росії. Стараннями Романової та Віролайнен росіяни лідирували на екваторі гонки. На третьому етапі удача посміхнулася Шуміловій. Росіянка до "лежання" прийшла першою і, скориставшись "штилем", відстріляли на нуль. Конкуренткам пощастило на порядок менше - варто було Шуміловій піти на "дистанцію", як почався справжній ураган! На "стійці" Катерина була вже не така успішна (1 штрафне коло), але все одно до фінішу прийшла першою. Однак Глазиріна, яка бігла останньою, свій етап провалила.

Біатлон. Кубок світу. Антхольц

Естафета. Жінки

1. Німеччина (2+10) 1:18.47.7

2. Чехія (0+15) +35.0

3. Україна (3+14) +45.3

4. Росія (1+9) +57.2

5. Франція (2+15) +1:03.1

6. Білорусь (3+13) +1:18.2

7. Італія (3+16) +1:50.5

8. Швейцарія (2+16) +2:38.3

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram