>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ще одна російська чемпіонка попалася на допінгу

Такими темпами Росія залишиться без "спортивних героїв"

Ще одна російська чемпіонка попалася на допінгу
Фото: newsfiber.com

Російську легку атлетику продовжують стрясати допінгові скандали. Цього разу в неприємну ситуацію потрапила олімпійська чемпіонка з бігу на 3000 м із перешкодами Юлія Заріпова. Спортсменку можуть найближчим часом дискваліфікувати «через аномальні показники біологічного паспорта».

Зазначимо, Заріпова пропустила чемпіонат світу-2013 у Москві, отримавши травму буквально за день до турніру.

Нагадаємо, 20 січня стало відомо, що російські «ходоки», які неодноразово перемагали на ЧС, Сергій Кірдяпкін, Ольга Каніськіна і Валерій Борчин вживали заборонені препарати. Спортсменів дискваліфікували, а їхні перемоги найближчим часом анулюють.

Наприкінці минулого року в Німеччині зняли документальний фільм, в якому стверджувалося, що російські атлети системно «сидять» на допінгу.

Крім легкоатлетів, на допінгу постійно попадаються російські біатлоністи. Причому йдеться про заборонені препарати, які були актуальні в 90-ті роки. Міністр спорту РФ Віталій Мутко вже заявив, що російська легка атлетика потребує «чистки».

У російських ЗМІ повідомляють, що Заріпова - не остання в цьому списку і найближчим часом РУСАДА викриє ще кількох іменитих легкоатлетів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram