>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Дериземля знову зав'язав із біатлоном

Андрій все-таки вирішив поступитися лижню молодим

Дериземля знову зав'язав із біатлоном
Фото: www.biathlon.com.ua

Андрій Дериземля вирішив завершити кар'єру. Цього разу остаточно.

«Можна було після чемпіонату України, де я виступив непогано, їхати на збір, потім на етапи Кубка IBU і доводити результатом своє місце в команді на Європу. У тому, що результат був би, я не сумніваюся. Але все ж я прийняв для себе рішення відмовитися від цієї ідеї.

Я все одно планував закінчувати після завершення сезону - тому не хотів займати чиєсь місце в команді. Нехай їде хтось із молодих - для досвіду будь-кого з хлопців це буде набагато корисніше й ефективніше, ніж для мене. Тим більше, що на чемпіонаті світу я подивився - є хлопці, які можуть показати результат на чемпіонаті Європи. А в Чернігові не було особливо снігу в ці тижні - тобто я мало стояв на снігу, та ще й після хвороби.

Так, бажання, звичайно, було. Це ж не так просто - віддати все свідоме життя цьому спорту, а тепер йти. Але вирішив залишитися в Чернігові, працювати на благо рідного міста та країни», - розповів Дериземля.

Нагадаємо, в листопаді минулого року 37-річний Андрій вирішив закінчити кар'єру. Однак наприкінці грудня спортсмен повернувся в біатлон для того, щоб узяти участь у чемпіонаті України.

Додамо, Дериземля дебютував у біатлоні 1996 року. У складі збірної України Андрій провів 18 сезонів. Найвищими його досягненнями стали дві бронзові медалі чемпіонатів світу (2007, 2011), одна перемога і 10 призових місць на етапах Кубка світу, а також три титули чемпіона Європи (2002, 2003, 2005).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram