>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Арена Львів" не поспішає укладати орендну угоду з "Шахтарем"

"Гірники" восени серйозно витратилися на "ремонт" поля

"Арена Львів" не поспішає укладати орендну угоду з "Шахтарем"
Фото: Мариан Стрильцив

Донецький «Шахтар» наразі не продовжив орендну угоду з «Ареною Львів». Сторони не можуть дійти згоди щодо нової орендної плати за стадіон - донеччани прагнуть знизити вартість оренди. Восени «Шахтар», який проводив у Львові матчі Ліги чемпіонів і чемпіонату України, вклав чималі кошти в газон арени. «Гірники» не скупилися і застосовували найдорожчі технології. Тепер представники «Шахтаря» хочуть, щоб інші команди, які гратимуть на «Арени Львів», частково компенсували ці витрати, повідомляє Zaxid.net.

Директор «Арени Львів» Денис Ринський зазначив, що якби газоном займався тільки стадіон, який перебуває на державному балансі, то витрати були б втричі меншими.

«Ми хотіли б, щоб усе було чесно і справедливо, щоб рішення влаштовувало обидві сторони. Оскільки «Шахтар» виступає на «Арені Львів» як на домашній арені, зрозуміло, що саме цей клуб витрачає найбільше на утримання стадіону. Ми дуже цінуємо те, що представники ФК «Шахтар» використовують усі свої можливості, щоб зберігати газон «Арени Львів» у якнайкращому стані. Однак якщо у вартості проведення матчу будуть враховувати дорогу технологію утримання газону, яку застосовує «Шахтар», то для багатьох клубів проведення матчів на «Арені Львів» стане занадто дорогим задоволенням.

Для нас першочерговим є те, що стадіон належить громаді, тому глядач має право на різний футбол, а не тільки на той, який обумовлюють якісь фактори. Ми хочемо укласти цей договір на користь Львова, а не на користь комерційної структури», - розповів Ринський.

Зазначимо, що «Арена» і «Шахтар» повинні підписати договір уже цього тижня, адже 21 січня стартує продаж квитків на 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, в якій «гірники» прийматимуть у Львові (18 лютого) мюнхенську «Баварію». Цього сезону «Арену» з «Шахтарем» ділитиме тільки збірна України (УЄФА заборонив «Дніпру» грати матчі ЛЄ у Львові, а «Карпатам» сучасна арена не по кишені): 14 червня відбудеться матч відбору на Євро-2016 Україна -Люксембург (14 червня) і два матчі жіночої збірної України. Можливо, саме у Львові відбудеться товариський матч української збірної проти Тунісу чи Чехії (орієнтовно березень 2015-го), а також відбірний матч до Євро-2016 Україна - Білорусь (5 вересня).

Додамо, раніше гендиректор «Шахтаря» Сергій Палкін заявив, що один матч у Львові обходиться клубу майже в мільйон гривень. До 2014 року «Арена Львів» була не затребувана. Через високу орендну плату «Карпати» відмовилися переїжджати на сучасний стадіон. Рідкісні матчі збірних України (2-5 на рік) не могли виправити ситуацію. Як підсумок, «Арена» накопичила борги (зарплати співробітників, вода, електрика і так далі). Переїзд «Шахтаря», по суті, врятував стадіон від банкрутства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram