>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Формула-1" виписала "Мерседесу" найбільший в історії вступний внесок

Перемоги в "Королівських гонках" дорого коштують

"Формула-1" виписала "Мерседесу" найбільший в історії вступний внесок
Фото: EPA/UPG

"Мерседесу" довелося заплатити найбільший в історії "Формули-1" вступний внесок перед початком сезону-2015, інформує Autosport. Німецька стайня домінувала під час 2014 року, що призвело до необхідності заплатити FIA 5 мільйонів доларів в якості вступного внеску.

Ще рік тому учасники "Королівських гонок" платили однакову суму в розмірі 508 000 доларів в якості вступного внеску, а за новими правилами необхідно не тільки внести 516 000 доларів, але і додаткову частину внеску за кожне набране очко минулого сезону.

Кожен бал, набраний командою минулого року, коштував їй 5080 доларів, а вже з нового сезону "ціна" набраного очка збільшиться до 5161 долара. Значно більше платити доводиться чемпіонам, які за кожен свій заліковий бал повинні віддати 6194 долара, тому загальний вступний внесок для "Мерседеса" склав 4,9 мільйона доларів.

Наприклад, "Ред Булл", що став другим, заплатив внесок у розмірі 2,6 мільйона доларів. Крім майже 8 мільйонів доларів, які FIA отримає в якості вступного внеску від "Мерседеса" і "Ред Булла", інші учасники чемпіонату в цілому заплатять ще 16 мільйонів.

Зазначимо, що за підсумками 2013 року "Мерседес" в якості призових від FOM отримала 87 мільйонів доларів за друге місце, а за підсумками минулого чемпіонату їм належало 102 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram