>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Норвезький біатлоніст: українці і росіяни приймали допінг не лише у 2013 році

Феррі вимагає справедливості

Норвезький біатлоніст: українці і росіяни приймали допінг не лише у 2013 році
Фото: newsfiber.com

Шведський біатлоніст Бйорн Феррі прокоментував інформацію про позитивні допінг-проби Олександра Логінова та Сергія Седнєва.

«Востаннє я бачив Логінова, коли він промчав повз мене на останньому колі переслідування в Холменколлені. Тоді він став другим, я - третім, а Бергман - четвертим. А Бергман міг стояти тоді на подіумі разом зі мною.

Седнєва я добре запам'ятав, коли він стрибав від радості після естафети на чемпіонаті світу-2011. Українці тоді були третіми, а ми - четвертими. Тоді я пішов на останнє коло разом із Седнєвим і Черезовим. У підсумку я програв у боротьбі за третє місце три секунди. Українці були щасливі, як діти. І ось тепер його зловили на допінгу. Звичайно, його проба від 2013 року, але все ж. ЕПО. Швидше за все, це був не перший раз, коли Седнєв прийняв допінг.

Те саме було у 2008 році, коли Ярошенко обійшов Бергмана у змішаній естафеті на чемпіонаті світу. Вони стали третіми, ми - четвертими. А наступного року у Ярошенка знайшли ЕПО. Я потім ще вигравав медалі чемпіонатів світу та Олімпіад. А ось, наприклад, для Магнуссена Йонссона дуже прикре те четверте місце в 2011 році», - написав Феррі у своєму блозі на SVT.

Нагадаємо, Седнєв у грудні 2014 року оголосив про завершення спортивної кар'єри. На цьому тижні стало відомо, що український біатлоніст і росіянин Логінов вживали заборонені препарати у 2013 році.

Додамо, Сергій був бронзовим призером чемпіонату світу (2011, естафета), переможцем (2010 рік, індивідуальна гонка) та призером етапів Кубка світу та чемпіонатів Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram