>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Бостон стане основним конкурентом Санкт-Петербурга в боротьбі за Олімпіаду, - російський чиновник

Глава ОКР побоюється, що політика втрутиться в спорт

Бостон стане основним конкурентом Санкт-Петербурга в боротьбі за Олімпіаду, - російський чиновник

Почесний президент Олімпійського комітету Росії Леонід Тягачов заявив, що Бостон є головним конкурентом Санкт-Петербурга в боротьбі за право проведення Олімпіади-2024.

"Будь-яке американське місто - надсерйозний конкурент. Велика кількість членів МОК будуть готові підтримати Бостон, враховуючи нинішню політичну ситуацію у світі. Будь-яке місто зі США може нав'язати серйозну боротьбу Санкт-Петербургу, тому Бостон можна назвати основним конкурентом Пітера в боротьбі за ОІ-2024. Не варто забувати також, що в Північній Америці давно не проводилися Ігри", - заявив Тягачов.

Раніше повідомлялося, що Бостон висунув свою кандидатуру на право прийняти Олімпійські ігри 2024 року. Кандидатуру цього міста підтримав президент США Барак Обама.

Зазначимо, США не проводили Олімпіад з 2002 року через тривалий конфлікт із МОК з приводу розподілу доходів від продажу телеправ. Однак після зміни влади в Міжнародному олімпійському комітеті непорозуміння врегулювали. Вибори міста, яке прийме ОІ-2024, відбудуться у 2017 році.

Раніше повідомлялося, що на літні Ігри крім Санкт-Петербурга і Бостона, претендують Берлін, Стамбул, Найробі, Мельбурн і Йоганнесбург.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram