>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Після перемоги над німкенею Кербер Світоліній випала Шарапова

Торік Еліна поступилася росіянці

Після перемоги над німкенею Кербер Світоліній випала Шарапова
Фото: EPA/UPG

Еліна Світоліна вийшла у півфінал турніру WTA Premier із призовим фондом $1 000 000 у Брисбені. У чвертьфінальному матчі 20-річна харків'янка обіграла третю ракетку турніру Ангелік Кербер із Німеччини: 6-4, 5-7, 6-3. На рахунку Світоліної - 2 ейси і 1 подвійна помилка. Українка поступалася потягом матчу 4-6, 0-3 (у другій партії Кербер вела з двома брейками), але зуміла переломити перебіг боротьби.

Це вже друга перемога харків'янки над Кербер. Уперше Еліна обіграла німецьку тенісистку на турнірі в Ухані восени минулого року. Рахунок особистих зустрічей між Світоліною та Кербер став 2-1 на користь українки.

За вихід у півфінал Еліна посперечається з лідером посіву росіянкою Марією Шараповою, яка у двох попередніх раундах розгромила Ярославу Шведову і Карлу Суарес Наварро.

Це буде друга особиста зустріч Шарапової і Світоліної. Торік у першому раунді турніру в Пекіні росіянка перемогла Еліну з рахунком 6-2, 6-2.

Додамо, що в понеділок українська тенісистка встановить новий особистий рекорд у рейтингу WTA: Еліна підніметься щонайменше на 26-ту сходинку світової класифікації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram