>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

На "Олімпійському" і "Арені Львів" висять мільйонні борги, - міністр спорту

Аудитори перевірять спортивні об'єкти

На "Олімпійському" і "Арені Львів" висять мільйонні борги, - міністр спорту
Фото: nsc-olimpiyskiy.com.ua

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов розповів про фінансові проблеми з «Ареною Львів» та НСК «Олімпійський».

«Треба провести аудит і вирішити, що робити з "Ареною Львів". Під час падіння економіки ми ніколи не отримаємо реальної ціни, тому приватизувати не вдасться. Вийде, що стадіон, який коштував усім громадянам України мільярд, ми продамо за 100 млн щонайбільше.

Ми зібрали всіх керівників державних підприємств. Я заборонив їм зараз будь-які операції відчуження майна, кредитування. Ми повинні тільки контролювати там ситуацію, щоб, не дай боже, не утворили боргів, з якими держава потім не зможе розрахуватися.

Також кожен із них повинен надати нам бізнес-план на наступний рік. Я хочу подивитися, хто як розуміє ситуацію на своєму об'єкті. Одночасно ми будемо проводити зовнішній аудит і думати, що робити з НСК «Олімпійський», «Ареною Львів», на яких висять мільйонні доларові борги.

За рахунок господарської діяльності ці арени не можуть їх покрити. Це ж не в прямому сенсі бізнес-проект. Тому що в іншому разі отримаємо квитки на футбол по 300-500 гривень і те, що люди просто перестануть на нього ходити. Тому ситуація реально дуже складна, і їм доводиться проводити на своїй території неспортивні і різні представницькі заходи».

Нагадаємо, «Арена Львів», побудована до Євро-2012, довго простоювала. Через високу орендну плату «Карпати» відмовилися переїжджати на сучасний стадіон. Рідкісні матчі збірних України (2-5 на рік) не могли виправити ситуацію. Як підсумок, арена накопичила борги (зарплати співробітників, вода, електрика і так далі). 2014 року «Шахтар» перебрався на «Арену» і практично врятував стадіон від банкрутства. Минулої осені на арені проводили матчі Прем'єр-ліги і ЛЧ. Також у Львові грала збірна.

«Олімпійському» не бракує заходів. Київське «Динамо» і збірна України регулярно проводять тут свої матчі. Однак через зимову паузу (футбол повернеться на стадіон лише в лютому) НСК перейшов на «економний» режим роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram