>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Кварцяний: існує загроза, що з "Волині" знімуть очки

Врятувати лучан може тільки інвестор

Кварцяний: існує загроза, що з "Волині" знімуть очки
Фото: finzah.com.ua

ФФУ може зняти з луцької "Волині" очки. Клуб досі не розрахувався за старими боргами. Однак Віталій Кварцяний сподівається, що функціонери дадуть ще одне відтермінування:

"Мене турбує це питання. Пам'ятаєте, в минулому чемпіонаті ми в підсумку з 11-го місця опустилися на дванадцяте саме тому, що клуб позбавили трьох очок. І зараз існує така сама загроза. Але ми все робимо, щоб цього не сталося.

Ми зверталися до Федерації футболу України, в Палату спорів, в дисциплінарні комітети, щоб у складний час, враховуючи економічні і фінансові труднощі, увійшли в наше становище і відклали розрахунки. Щодо цих питань ми ведемо переговори і з тими гравцями, перед якими немає заборгованості.

Хочу сказати, що борги утворилися в клубі не сьогодні і не вчора, а раніше у зв'язку зі слабким менеджментом клубу. Треба було їх "гасити" тоді, а не відкладати. Всі судові інстанції ми програли. Становище складне. Дуже сподіваємося, що нам допоможуть врегулювати ці проблеми наші інвестори, з якими я хотів би зустрітися найближчим часом особисто, без посередників".

Зазначимо, що проблеми у луцького клубу почалися у 2013 році, коли "Волинь" програла кілька справ у САS. Зокрема, спортивний арбітражний суд в Лозанні розглядав позов акціонера Дениса Серебреннікова, який вимагав відшкодування збитків у розмірі 45 млн грн. У підсумку, Серебренніков виграв справу. Крім того, колишній воротар Ндоє відсудив 1 млн. Проблеми в клубі виникли через розбіжності колишніх президентів "Волині" Василя Столяра та Ігоря Палиці.

Влітку 2011 року 50% акцій клубу придбав Палиця, якого пов'язують з бізнес-імперією Ігоря Коломойського. Однак президентом клубу залишився Василь Столяр, який займався луцьким клубом з 1999 року. У 2013 році Столяра відправили у відставку. Того ж року Палиця також покинув Луцьк. Президентом і головним тренером клубу став Віталій Кварцяний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram