>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Російські клуби хочуть зафіксувати курс рубля на рівні "45 - за долар"

Футбольні олігархи не хочуть платити гравцям за новим курсом

Російські клуби хочуть зафіксувати курс рубля на рівні "45 - за долар"
Фото: EPA/UPG

Клуби російської прем'єр-ліги виступили з меморандумом "Про заходи щодо підтримки професійного футболу в умовах фінансової кризи".

Зокрема, клуби мають намір зафіксувати курс валют, в яких, як відомо, отримують зарплати більшість гравців ліги.

Представники клубів досягли між собою принципової домовленості звернутися до футболістів, їх агентам та іншим представникам з пропозицією встановити єдині "корпоративні" курси валют для розрахунків за заробітною платою, номінованими у доларах США або євро в розмірі: 1 долар США - 45 рублів; 1 євро - 55 рублів.

Планується, що меморандум діятиме до кінця сезону-2014/15. Також можливе його дострокове припинення, якщо курси опустяться до 45 рублів за євро і 35 рублів за долар.

Нагадаємо, що у грудні російський рубль круто полетів вниз, знецінившись удвічі. У футболістів російської прем'єр-ліги укладено три види контрактів: рублевий, рублевий, але за доларовим курсом (гроші надходять на рахунок в рублях, але зарплата "прив'язана" до долара) і доларовий (в основному легіонери у топ-клубах мають такі контракти). З цієї причини низка агентів і футболістів почали тиснути на клуби, вимагаючи перегляду чинних угод. Клуби у свою чергу, щоб позбутися від спекуляцій на футбольному ринку, вирішили створити єдині правила.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram