>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Данилов не проти покерувати Федерацією

Віталій Богданович уже оприлюднив свій план дій

Данилов не проти покерувати Федерацією
Фото: obozrevatel.com

Поборотися за посаду президента ФФУ має намір бос Прем'єр-ліги Віталій Данилов. Функціонер повідомив, що остаточне рішення ухвалить після бесіди з власниками клубів Прем'єр-ліги і керівниками регіональних федерацій. Однак ще до цієї розмови Данилов повідомив про свої перші можливі кроки у ФФУ:

«Федерація недавно відправила до Хорватії групу молодих тренерів. Свого часу я пропонував Конькову, маючи попередню домовленість з Футбольною асоціацією Англії, скерувати до них на стажування групу тренерів і представників регіональних федерацій. Крім цього, необхідно продовжити соціальні заходи і швидше почати реалізацію нарешті прийнятого рішення про будівництво міні-стадіонів для дитячо-юнацького футболу в кожному регіоні країни.

Передусім необхідно:

- Згадане мною впровадження системи фінансування регіонального футболу;

- Збільшення представництва регіональних федерацій у Виконкомі;

- Тісніша співпраця зі спортивними товариствами і присутність їх у Виконкомі;

- Безпосереднє представництво футбольних клубів на Конгресі та у Виконкомі.

Для цього потрібно внести зміни та доповнення до Статуту ФФУ. І взагалі, необхідно привести всі документи Федерації до стандартів ФІФА та УЄФА».

Зазначимо, що Данилов давно вже працює в українському футболі. У 2003-04 році Віталій Богданович був віце-президентом «Металіста». Але згодом через конфлікт з Олександром Ярославським покинув клуб. 2005 року на противагу «Металісту» Данилов створив ФК «Харків». 2007-го цей клуб ліквідували. З 2008 року Данилов, якого вважають «людиною Ахметова», очолює Прем'єр-лігу. Ігор Суркіс неодноразово критикував голову УПЛ за симпатії до «Шахтаря». Також Данилову часто перепадало від Коломойського і Ярославського. Проте завдяки «клубам Ахметова» Віталія Богдановича 2011-го переобрали на посаду президента Ліги.

Раніше стало відомо ім'я першого офіційного кандидата на посаду голови ФФУ. Ним став колишній голова Всеукраїнської профспілки футболістів України, 49-річний Олег Печерний. Про своє бажання балотуватися також заявив і нинішній бос ФФУ Анатолій Коньков. Андрій Павелко, фаворит майбутньої гонки, поки що «мовчить».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram