>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Мутко: можливо, зробимо окремий турнір для кримських клубів

"Нові російські" клуби опинилися на узбіччі футбольного світу

Мутко: можливо, зробимо окремий турнір для кримських клубів
Виталий Мутко
Фото: www.olimp2012.net

УЄФА не має наміру йти назустріч Росії в питанні кримських футбольних клубів. Про це журналістам сказав міністр спорту Росії Віталій Мутко:

«ФІФА не розглядала на засіданні виконкому в Марракеші питання кримських клубів, вважаючи, що це справа УЄФА, чиновники якого не хочуть іти Росії назустріч до вирішення складної політичної ситуації. Вони вважають, що Росія порушує статут ФІФА, прийнявши у свій чемпіонат клуби іншої національної федерації.

УЄФА заявив, що готовий підтримувати кримські клуби фінансово і розраховує, що найближчим часом політична ситуація вирішиться.

Але жодних проблем з УЄФА і ФІФА не виникне, якщо збірна Росії з футболу вирішить тренуватися в Криму. Це вже наші внутрішні справи. Заборона стосується тільки офіційних змагань під егідою національних федерацій.

Переступити рішення УЄФА ми не можемо. Зараз будемо думати, що робити. Можливо, зробимо окремий кримський турнір».

Нагадаємо, що виконком УЄФА ухвалив заборонити кримським клубам брати участь у змаганнях Російського футбольного союзу (РФС) з 1 січня 2015 року. До подальших розпоряджень регіон отримав статус «особливої зони» з футбольного погляду.

Влітку, після анексії півострова Росією, всі професійні футбольні клуби закрили. На їхньому місці з'явилися нові колективи, які були заявлені в другий російський дивізіон. «Нові росіяни» неодноразово скаржилися на брак фінансів. Міністр спорту РФ Віталій Мутко обіцяв клубам знайти спонсорів у Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram