>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Пранкер Вован зіграв проти Капелло

Фабіо свої гроші (понад два мільйони євро) у грудні не отримає

Пранкер Вован зіграв проти Капелло
Фото: chelsearus.com

Відомий пранкер Вован взяв участь у рішенні Роструда зрушити на місяць терміни з виплати зарплат у РФС і головному тренеру збірної Росії Фабіо Капелло, повідомляє Lifenews.

Спочатку Вован подзвонив президенту РФС Миколі Толстих, представившись співробітником Роструду (це відомство наполегливо "просило" РФС розрахуватися з тренером до 19 січня), і поцікавився ситуацією з виплатою зарплати Капелло. Толстих відповів "співробітникові Роструда" таке:

"На сьогодні не вистачає коштів, щоб забезпечити і контракт Капелло, і функціонування 23 команд країни. Треба шукати якесь цільове джерело, як це було при Адвокаті, Хіддінку, ми сподіваємося, що протягом наступного тижня у нас буде ясність. Наймудрішим і зваженим рішенням у цій ситуації буде надання нам відтермінування".

Потім Вован вже від імені самого Толстих подзвонив керівнику Федеральної служби з праці та зайнятості Всеволоду Вуколову і попросив про місячне відтермінування з виплати зарплати Капелло.

"Думаю, що відтермінування на місяць буде можливе, тим більше ми зазвичай в таких ситуаціях йдемо назустріч компаніям. Коли мова йде про великі суми, ми оцінюємо фінансовий стан підприємства, і закон надає нам право зробити відтермінування. І ми це зробимо. Ми розраховуємо, що наша команда ще здобуде гучні перемоги", - повідомив глава Роструду.

Нагадаємо, Капелло працює зі збірною Росією вже два роки. Під його керівництвом росіяни пробилися на ЧС-2014, де благополучно не вийшли з досить простої групи. Взимку 2014 року РФС під тиском міністра спорту РФ Віталія Мутка підписав з Фабіо новий контракт до закінчення ЧС-2018. За новою угодою Капелло із зарплатою у 6,6 млн євро на рік став найбільш високооплачуваним тренером збірної у світі. Однак платити за рахунками Толстих не може - у РФС немає грошей. Раніше Мутко пообіцяв Фабіо закрити грошове питання до кінця року.

Додамо, що позиція Роструду з цього питання виглядає дивно. Спершу організація погрожувала РФС серйозними наслідками через Капелло. Тепер чиновники пішли на поступки. Ймовірно, дзвінки "Вована", який раніше успішно розігрував Мілевського, Алієва, Блохіна, тут ні до чого і питання з відтермінуванням Капелло вирішилося давно і без участі пранкера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram