>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Цього сезону "Шахтар" забув про пенальті

Арбітри "гірників" судять суворо

Цього сезону "Шахтар" забув про пенальті
Фото: ФК "Шахтер"

У сезоні 2014/14 арбітри не призначили жодного пенальті на користь донецького «Шахтаря», інформує Прем'єр-ліга. Крім «гірників», до «точки» також не підходили футболісти запорізького «Металурга», «Олімпіка», «Говерли», «Ворскли» та «Зорі». Найчастіше пенальті пробивали «Волинь» і «Металіст» - по 4 удари, «Динамо» і «Дніпро» - по 2 рази.

Усього ж у 14 турах арбітри вказували на 11-метрову позначку 21 раз, реалізовано із цих спроб 17 ударів.

Цікаво, що єдиною командою, у ворота якої не призначали пенальті, теж був «Шахтар». У ворота «Динамо» та «Дніпра» пробивали по одному пенальті. У ворота «Ворскли» та «Олімпіка» - по 3.

Нагадаємо, в попередні сезони саме «Шахтар» вважали командою, яка користується суддівськими симпатіями. У сезоні 2013/14 «гірники» 4 рази підходили до «точки» («Динамо» - 5), а в їхні ворота пробивали 3 пенальті. А ось у сезоні 2012/13 «Шахтар» пробивав 7 пенальті («Динамо» - 2), в донецькі ворота - 0 («Динамо» - 5). Сезон 2011/12 - «Шахтар» знову пробиває 7 «точок», не отримуючи у свої ворота жодної. У сезоні 2010/11 «гірники» отримали 1 пенальті у свої ворота, пробивши при цьому 5.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram