>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ЗМІ: "Чорноморець" надасть своїм зіркам статус вільних агентів

Одеса прощається з великим футболом

ЗМІ: "Чорноморець" надасть своїм зіркам статус вільних агентів
Фото: EPA/UPG

Одеський "Чорноморець", який багато експертів нарекли "п'ятою силою" в УПЛ, взимку може припинити своє існування. Велика частина основного складу "моряків" покинуть Одесу через фінансові проблеми. Повідомляється, що клуб готовий надати футболістам статус вільних агентів через неможливість виконання контрактних зобов'язань. Ті гравці, котрі захочуть залишитися в "Чорноморці", мусять підписати нові контракти на значно скромніших умовах.

У сфері інтересів різних клубів України і ближнього зарубіжжя перебувають Дмитро Безотосний, Євген Опанасенко, Євген Зубейко, Кирило Ковальчук, Володимир Аржанов, Олексій Гай та Іван Бобко. Частина з них може опинитися у "Габалі", яку очолив Роман Григорчук.

Наразі невідома доля двох легіонерів моряків - камерунця Адольфа Тейку і білоруса Михайла Сівакова.

Очікується, що з відпустки футболісти "Чорноморця" вийдуть 15 січня і перший збір пройде на клубній базі у Совіньйоні. Виконувати обов'язки головного тренера буде 35-річний Олександр Бабич, який лише три роки тому закінчив кар'єру футболіста, а до останнього суміщав посади старшого тренера молодіжної команди і U-19.

Нагадаємо, про фінансові проблеми "моряків" стало відомо ще рік тому. Одеські ЗМІ повідомляли, що президент "Чорноморця" Леонід Клімов має намір продати клуб. Але покупець так і не знайшовся. Нещодавно з'явилася інформація, що губернатор Одеської області Ігор Палиця вирішив купити "моряків", проте Климов йому відмовив.

Додамо, що в лютому "Чорноморець" також відпустив низку дорогих гравців на вільні хліби (Антонова, Джедже, Фонтанелло, Сантоса, Рієру, Бакая, Бергера).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram