>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Суперник "Динамо" по ЛЄ втратив "ім'я" через міністерство оборони

Гранд румунського футболу може зникнути

Суперник "Динамо" по ЛЄ втратив "ім'я" через міністерство оборони
Фото: EPA/UPG

Чемпіон Румунії "Стяуа" рішенням Верховного суду позбавлений назви, емблеми та клубних кольорів, повідомляє Sport.ro. 7 грудня в матчі 17-го туру чемпіонату Румунії клуб, заснований у 1947 році, диктор представив не як "Стяуа", а як чемпіони Румунії, на табло замість емблеми клубу було написано слово "господарі". Сама команда грала не у традиційній червоно-синій, а у жовтій формі.

Зазначимо, що міністерство оборони Румунії звернулося до суду у 2011 році, заявивши, що "Стяуа" незаконно використовує бренд з 2004 року.

Міністерство дозволило "Стяуа" далі використовувати символи тільки на матчах Ліги Європи. Ситуація може змінитися лише в одному випадку: керівництво футбольного клубу має домовитися з міністерством оборони. Інакше "Стяуа", по суті, припинить своє існування.

Нагадаємо, що 11 грудня київське "Динамо" на виїзді зіграє зі "Стяуа" у матчі шостого туру групового раунду Ліги Європи.

Додамо, що "Стяуа" є найпопулярнішим і найбільш титулованим клубом у країні (в 1986 році команда виграла Кубок чемпіонів). Свого піку популярності і могутності команда досягла у 80-і роки, коли клубом всерйоз займався всесильний Чаушеску.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram