>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Григорій Суркіс: професійного футболу в Криму наразі не буде

"Таврія" і "Севастополь" мають право грати тільки під егідою ФФУ

Григорій Суркіс: професійного футболу в Криму наразі не буде
Фото: lifedon.com.ua

Почесний президент ФФУ Григорій Суркіс назвав рішення УЄФА щодо кримських клубів перемогою української сторони.

"Проблема була архіскладною, важкою. Проблематика, з якою УЄФА і ФІФА ніколи не стикалася. Це проблема не футбольного акценту, тут політики більше. Росія опинилася перед хвилинним рішенням про якісь санкції. Якби це прозвучало, то РФС біг би так, як молодий жеребець, задні ноги випереджали б передні, щоби виключити це питання.

Це питання вирішилося за 10 хвилин. Керівник юридичного департаменту оголосив про рішення робочої групи, президент поставив на голосування. Наскільки я знаю, підтримали одноголосно. Якщо УЄФА говорить про те, що РФС не може організовувати змагання в Криму - це перемога. Це означає, що юрисдикція ФФУ зберігається над Кримом. Я це розцінюю як велику й історичну перемогу.

Професійного футболу в Криму наразі не буде. Якби зараз "Таврія" або "Севастополь" виявили бажання грати на території України - то отримували б право грати у міжнародних змаганнях. Чим клуби Луганська і Донецька, які хочуть грати тільки в чемпіонаті України, відрізняються від кримських клубів? Та нічим", - заявив Суркіс в коментарі програмі "Великий футбол".

Нагадаємо, що виконком УЄФА ухвалив заборонити кримським клубам брати участь у змаганнях Російського футбольного союзу (РФС) з 1 січня 2015 року. До подальших розпоряджень регіон отримав статус "особливої зони" з футбольної точки зору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram