>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Мутко: кримські клуби в Україні грати не будуть

Майбутнє кримського футболу наразі незрозуміле

Мутко: кримські клуби в Україні грати не будуть
Виталий Мутко
Фото: www.olimp2012.net

У четвер виконком УЄФА заборонив кримським клубам грати в російських турнірах без згоди ФФУ. Також єврочиновники вирішили створити в Криму "спеціальну зону" і допомагати тамтешньому футболу фінансово.

Міністр спорту Росії і член виконкому ФІФА Віталій Мутко заявив, що не здивований таким рішенням:

"Сюрпризом це рішення для мене не є, тому що УЄФА від початку стоїть на такій позиції. Вони вважають, що для того, щоб ці клуби грали, потрібна згода української федерації. Зрозуміло, що ми зараз один одного не чуємо, українська федерація на таке начебто не погоджується. І в Україні не можуть ці клуби грати. Тому ухвалене рішення не на користь футболу. Але ми будемо його вивчати.

Найголовніше, що Росія не звинуватили ще в тому, що ми якийсь статут порушили або ще щось, що немає жодних санкцій. Тепер треба отримати роз'яснення, що це за особлива зона, а також що робити з професійними клубами - в Україні вони не можуть грати, як і в Росії, і що їм робити?

Росія не залишить кримські клуби після рішення УЄФА про те, що вони не можуть виступати в Росії".

Нагадаємо, влітку всі кримські клуби, що брали участь в українських змаганнях, ліквідували. На їхньому місці виникли три нові колективи - СКЧФ (Севастополь), ТСК (Сімферополь) і "Перлина" (Ялта). Вони від початку сезону-2014/15 виступають у другому дивізіоні російського чемпіонату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram