>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Остаточне рішення з приводу кримського питання ухвалить ФІФА, - Колосков

Санкцій не буде, впевнений функціонер

Остаточне рішення з приводу кримського питання ухвалить ФІФА, - Колосков
Фото: gazeta.ru

Остаточне рішення про участь кримських клубів у російських змаганнях ухвалить ФІФА. Такої думки дотримується почесний президент РФС, колишній віце-президент ФІФА В'ячеслав Колосков:

«Остаточне рішення з приводу кримського футболу ухвалить не УЄФА, а ФІФА. УЄФА виробить позицію щодо кримського питання, і на виконкомі ФІФА, який пройде в середині грудня в Марракеші, думаю, її розглянуть. Нагадаю: коли РФС мав намір допустити кримські команди до участі в чемпіонаті Росії на позачерговій конференції, з ФІФА надійшов лист, підписаний генсеком організації Жером Вальке, з проханням почекати із цим рішенням».

Також Колосков вважає, що жорстких заборон очікувати не варто: «Радше за все, ФІФА та УЄФА закликатимуть дотримуватися статутів».

Нагадаємо, раніше президент УЄФА Мішель Платіні повідомив, що 4 грудня у швейцарському Ньоні відбудеться засідання виконкому, на якому й ухвалять рішення з приводу майбутнього кримського футболу.

Додамо, що влітку РФС зареєстрував у другій російській лізі три кримські клуби. ФІФА й УЄФА не застосували санкцій, зазначивши, що вони не визнають матчів за участю цих команд. Для Росії це рішення не мало жодних наслідків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram