>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Англійці звинувачують Балотеллі в антисемітизмі

На думку футболіста, герой комп'ютерної гри виглядає, як італійський водопровідник, а поводиться як єврей

Англійці звинувачують Балотеллі в антисемітизмі
Фото: EPA/UPG

Футбольна асоціація Англії почала розслідування щодо нападника "Ліверпуля" Маріо Балотеллі. Італійському форварду "шиють" расизм і антисемітизм. Приводом для чергової справи проти Маріо стала його активність в соцмережах.

Балотеллі виклав в Instagram фотографію з зображенням героя відеоігор Супермаріо. Він звернув увагу на те, що цей персонаж поєднує в собі різні культури.

"Не будьте расистами! Будьте, як Маріо! Він - італійський водопровідник, створений японцями, розмовляє англійською, а виглядає, як мексиканець, стрибає, як чорношкірий, і збирає монетки як єврей", - написав Балотеллі.

У відповідь на коментарі під фотографією він у різкій формі попросив передплатників не бути антисемітами, підкресливши, що його власна мати є єврейкою.

Пізніше Балотеллі видалив зображення. Однак багатьом фрази гравця здалися образливими.

Тепер форварда можуть дискваліфікувати на п'ять матчів, якщо опубліковане ним зображення визнають таким, що містить расистські або антисемітські ознаки, повідомляє The Guardian.

"Ми ненавидимо всі форми расизму. Закликаємо асоціацію провести розслідування і вжити необхідні заходи, якщо ми хочемо досягти успіху і викорінити расизм із футболу", - заявив представник Футбольної асоціації Англії Саймон Джонсон.

Нагадаємо, Балотеллі не вперше потрапляє в неприємні інциденти, які шокують англійську "громадськість". На думку журналістів, Маріо поводиться зухвало з оточенням через дитячі комплекси. Батьки Маріо, іммігранти з Гани, відмовилися від нього, і його усиновила італійська сім'я. Це, безумовно, наклало відбиток на характер футболіста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram