>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Тейшейра: збірна України? Не бачу причин для відмови

За регламентом ФІФА, Алекс для української збірної - вкраєна скибка

Тейшейра: збірна України? Не бачу причин для відмови
Фото: EPA

Бразильський легіонер «Шахтаря» Алекс Тейшейра не виключає, що колись гратиме за збірну України. Про це плеймейкер розповів в інтерв'ю «Футболу»:

Не бачу нічого поганого в тому, що бразильських гравців натуралізують інші збірні. Я не маю наміру засуджувати тих, хто вирішив грати за інші збірні. Якщо футболіст не може потрапити у свою збірну, а його запрошують в іншу, це не є погано.

Збірна України? Немає нічого неможливого. Хто знає, як складеться подальша моя доля? Можливо, одного прекрасного дня я отримаю запрошення грати за збірну України. Не бачу причин, чому я можу відмовити. Збірна України - дуже хороша команда».

Нагадаємо, за регламентом ФІФА футболіст має право поміняти громадянство, якщо п'ять років грав у лізі своєї нової «батьківщини», а також не був задіяний за різні збірні своєї «старої» батьківщини. Тейшейра в «Шахтар» перебрався в 2005 року, але за різні збірні Бразилії провів більш ніж 60 ігор (матчі за збірні U-15, 17, 19).

Раніше подейкували про натуралізацію Тайсона і Луїса Адріано. Але перший ще п'ять років не прожив в Україні, а другий уже грає за Бразилію.

Зараз у складі збірної України грає натуралізований бразилець Едмар.

Додамо, що на нещодавньому матчі в Києві один з уболівальників обізвав Тейшейру мавпою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram