>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Шахтар" і ЦСКА сьогодні можуть завоювати путівку в плей-оф ЛЧ

"Гірників" у грі проти "Атлетіка" може влаштувати і поразка

"Шахтар" і ЦСКА сьогодні можуть завоювати путівку в плей-оф ЛЧ
Фото: ФК "Шахтер"

У вівторок і в середу відбудуться матчі 5-го туру групового турніру ЛЧ. «Реал», «Барселона», ПСЖ, «Боруссія» і «Порту» достроково вийшли в плей-оф турніру. УЄФА розповідає, хто і за яких обставин може забезпечити собі участь в 1/8 фіналу до настання зими.

Група Е

ЦСКА (4 очки) - "Рома" (4)

"Манчестер Сіті" (2) - "Баварія" (12)

- "Баварія" вже гарантувала собі перше місце.

- "Рома" у стартовому турі розгромила ЦСКА вдома з рахунком 5:1. Ще одна перемога над армійцями забезпечить римлянам друге місце, якщо "Манчестер Сіті" не обіграє "Баварію".

- Армійці можуть достроково пробитися в плей-оф, якщо обіграють "Рому" з результатом, що кращий за ніж 5:1, а "Сіті" не переможе "Баварію".

- Манкуніанці для продовження боротьби в групі повинні перемагати або сподіватися, що паралельна зустріч завершиться нічиєю.

Група F

АПОЕЛ (1) - "Барселона" (9)

ПСЖ (10) - "Аякс" (2)

- Парижани вже вийшли в плей-оф. Вони фінішують першими, якщо виграють на Кіпрі, а "Барса" поступиться "Аяксу".

- "Барса" теж стала учасником 1/8 фіналу. Каталонці зможуть випередити ПСЖ за результатом особистої зустрічі 10 грудня в Парижі, якщо не програють "Аяксу".

- "Аяксу" залишається боротися за право зіграти в Лізі Європи УЄФА. Амстердамці займуть третє місце, якщо переможуть "Барсу", а АПОЕЛ зазнає поразки.

- АПОЕЛ зможе випередити "Аякс" і зайняти третє місце за підсумком очної зустрічі 10 грудня, якщо в п'ятому турі не програє "Барселоні".

Група G

"Шальке-04" (5) - "Челсі" (8)

"Спортинг" (4) - "Марибор" (3)

- "Челсі" вийде в плей-оф у разі перемоги або нічиєї з іншим рахунком, ніж 0:0 і 1:1.

- "Шальке" у разі перемоги підніметься на перше місце, але не зможе стати учасником плей-оф або вибути з боротьби за підсумками п'ятого туру.

- "Спортинг" позбудеться шансів на участь в 1/8 фіналу, якщо поступиться.

- "Марибор" достроково складе зброю в разі поразки, а також якщо зіграє внічию, а "Шальке" здолає "Челсі". Якщо "Марибор" поступиться, а "Шальке" виграє, то чемпіон Словенії вже не зможе піти з останнього рядка.

Група H

БАТЕ (3) - "Порту" (10)

"Шахтар" (8) - "Атлетік" (1)

- "Порту" вже вийшов в 1/8 фіналу. Якщо "дракони" виграють, а "Шахтар" не зможе набрати три очки, це достроково гарантує команді Хулена Лопетегі перше місце.

- "Шахтар" не стане учасником плей-оф лише в одному випадку - якщо програє обидва матчі, що залишилися, а БАТЕ набере шість очок.

- БАТЕ отримає путівку в 1/16 фіналу Ліги Європи у разі своєї перемоги і втрати очок "Атлетіком".

- "Атлетік" бореться лише за Лігу Європи. Якщо БАТЕ переможе в паралельній зустрічі, то і баскам знадобиться перемога над "Шахтарем".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram