>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Друголігова "Енергія" влаштовувала "цирк" заради букмекерів

"Командує парадом" тренер команди Юрій Окул

Друголігова "Енергія" влаштовувала "цирк" заради букмекерів
Фото: http://ukrfootball.ua

В українському футболі назріває черговий скандал. ПФЛ передала в ФФУ документи про матч другої ліги "Оболонь-Бровар" - "Енергія" (5:1), який міг бути договірним. Колишній спортивний директор "Енергії" Олександр Курдов в інтерв'ю "Українському футболу" заявив, що "цим" футболісти з Нової Каховки заробляють давно:

"Цим "Енергія" займається вже не перший рік. Варто згадати хоча б минулорічну поразку дніпродзержинської "Сталі" з рахунком 7:1. Цього сезону з тими самими "Оболонню", "Кременем"... Що там казати, якщо минулої першості грали вдома з Черкасами, і тоді "Славутичу" потрібна була перемога, щоб вийти на четверте місце. Наші вперлися рогом, і перший тайм закінчили нульовою нічиєю. Окул (головний тренер) нічого нікому не сказав, думав все собі забрати, ні з ким не поділившись. У перерві Юра заходить в роздягальню, закриває її і каже хлопцям, що потрібно здати матч і заробити грошей. Все це відбувалося без мого відома, і за згодою президента.

Про цей інцидент я дізнався випадково вже після гри, наступного дня. Був у нас такий гравець - Віталій Горбачов, якого Окул потім просто "з'їв", вигнавши з команди. Підходжу до Віталіка і запитую навмання: "Скільки ти заробив?". Він відповів: "2500. А ви скільки, Олександре Михайловичу?". Я йому сказав, що ніскільки, бо не був у курсі подій. Віталік здивовано перепитав: "Як ніскільки? Я думав, якщо він (Окул) заходить у роздягальню і так сміливо повідомляє нас про те, що треба здати матч і заробити грошей, то керівництво в будь-якому разі має знати про це".

"Енергія" цілеспрямовано грає на "контору" і з суперниками вони не домовляються. Не знаю, можливо, тоді і Черкаси якісь гроші пропонували, але стверджувати не можу. Юра якось казав, що шукає хлопчиків із грошима. Навіщо вони йому, я тоді не знав. Але тепер, судячи з усього, таких людей він знайшов".

Наставник "Оболонь-Бровари" Сергій Солдатов з цього приводу сказав:

"Скажу прямо - жодного договору з "Енергією" не було. Вісім турів у нас були мінімальні перемоги, і перед зустріччю з новокаховцями я дуже хвилювався, тому що цей суперник для нас незручний. Ми їм двічі поступилися по 0:1, тому була певна знервованість. Налаштовувалися дуже серйозно, проте коли побачив "цирк" на заключних хвилинах першого тайму, все зрозумів. Вони самі захотіли так зіграти, можливо, тут причетні букмекери, але ми жодних розмов не вели".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram