>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ступар: Калинича мали видалити за фол на Степаненка

Абдула в центральному матчі туру не був послідовним

У неділю в матчі "Шахтар" - "Дніпро" травму отримав Тарас Степаненко. Гравця збірної України ліктем ударив Нікола Калинич. Як наслідок, Тарас зі струсом мозку опинився на лікарняному. Екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар упевнений, що рефері Анатолій Абдула мав видаляти грубіяна:

"Якщо є серйозна травма, не може бути жовта картка. Це червона картка. Питання в тому, чи зіграв Калинич навмисне. Рука поцілила Степаненкові в голову - я можу йому тільки поспівчувати, оскільки це нещасний випадок.

У цілому арбітр із суддівством у цьому матчі впорався. Але це ще не характеризує безпомилковість. Абдула в нас хороший арбітр, але в цій грі він не був послідовним. Він не покарав Зозулю, коли той навмисне притримував Тайсона. Потім проти Фреда не зафіксував фол. Тобто ця непослідовність не додає балів арбітру. Але потім він Зозулі показав картку в іншій ситуації, коли той бризнув у Шевчука водою. Але це таке порушення, так, воно карається, але чому не покарав, якщо сталося очевидне?

Потім фол Бартуловича. Так, з погляду методичного посібника так стрибати, як це зробив Бартулович - не можна. Якби це було в якомусь звичайному матчі і арбітр дав би жовту картку, то на це не звернули б уваги. Але в цій ситуації напруження було доволі високим, і Абдула прийняв правильне рішення".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram