>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Суркіс: Вакс у 2012 році змінив усю історію нашого футболу

Кияни очолили пелетон уперше за майже 1000 днів

Суркіс: Вакс у 2012 році змінив усю історію нашого футболу
То самое, "историческое", удаление Гармаша
Фото: fcdynamo.kiev.ua

У неділю "Динамо", розгромивши "Дніпро", очолило Прем'єр-лігу вперше з весни 2012 року. 939 днів кияни не сходили на вершину турнірної таблиці. Ігор Суркіс прекрасно пам'ятає перипетії сезону 2011/12:

"Чи пам'ятаю я той момент? Не тільки я - вся країна його пам'ятає. Навесні 2012 року ми під керівництвом Юрія Сьоміна боролися за чемпіонство, перемагали, але через різні обставини, зокрема несправедливе видалення Дениса Гармаша, програли "Шахтарю" на його полі, і "гірники" обійшли нас за різницею м'ячів. Такий арбітраж виявився здатним перевернути ситуацію не тільки в конкретній грі, а й в історії нашого футболу, причому на довгий час. Відтоді "Динамо" два з половиною роки не було на чолі турнірної таблиці, що робить приємнішим наше довгоочікуване повернення. Але ейфорії у нас у зв'язку із цим звісно не виникло, адже футболісти розуміють, що відстояти взяту висоту набагато складніше, ніж зійти на неї.

Фіаско в матчі з "Ольборгом" (0:3)? В Ольборзі "Динамо" вийшло на поле з надмірною впевненістю у своїх силах. Але я б не сказав, що від цього стало слабшим: навіть пропустивши перший м'яч, ми показали доволі якісну гру, 25-30 хвилин пресингували суперника, не даючи спокійно зітхнути. У перерві не сумнівався, що якщо на другий тайм ми вийдемо з таким самим настроєм, гру неодмінно врятуємо. Не вдалося, але, чесно кажучи, я навіть радий, що трапилося це в ситуації, коли все ще можна виправити. І в матчі-відповіді з данцями найближчого четверга хлопці вийдуть на поле, щоб довести, що вони сильніші за "Ольборг".

Призначаючи Сергія Реброва, напевне знав одне: він "динамівець" до самих кісток, справжній патріот. На відміну від тих, хто клявся колись у вірності клубній емблемі, а за першої можливості підшукував вигідніший варіант. Навіть коли доля повела його з команди, ми підтримували з ним зв'язок, він розповідав про свої радощі і свої проблеми.

З підбором виконавців - навіть у ті роки, коли ми особливо нічого не вигравали - у нас завжди був лад. От тільки не вдавалося створити єдиний колектив. Зараз, здається, Ребров перебуває на правильному шляху, створюючи команду однодумців. Отримують свій шанс молоді хлопці: Владислав Калитвинцев, Віталій Буяльський, Микита Бурда... Вони не бурчать, сидячи на лавці, а працюють на тренуваннях на повну. Тренер же дає їм шанс, і хлопці намагаються його не проґавити".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram