>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українці в Європі: тріумфи Ліщука та Гладиря, крах Натяжка

Артур Дроздов знайти себе в "По-Ортезі" ще не може

Українці в Європі: тріумфи Ліщука та Гладиря, крах Натяжка
Фото: Планета Баскетбол

Минулого вікенду українські баскетболісти, граючи в Європі, провели чергові свої матчі.

Український центровий "Валенсії" Сергій Ліщук взяв участь у розгромі "Севільї" (96:73), провівши на майданчику майже 15 хвилин, за які встиг відзначитися 8 очками (4/7 двоочкових), 5 підбираннями, блокшотами, 2 втратами і 3 персональними зауваженнями.

У виїзному матчі проти "Реймса" Гладир вийшов у стартовому складі і допоміг своїй команді перемогти 76:69, ставши найрезультативнішим і найефективнішим гравцем своєї "Нансі". На рахунку Гладиря 17 очок (3/4 двоочоквих, 3/8 триочкових, 2/2 штрафних), 3 підбирання та 5 передач, що в сумі дало рейтинг ефективності у 18 балів.

Артур Дроздов провів минулого тижня відразу дві гри. У першому матчі в складі "По-Ортеза" за 23 хвилини ігрового часу він набрав 10 очок (2/3 двоочкових, 2/6 триочкових), здійснив 2 підбирання та результативну передачу, але це не допомогло його команді уникнути розгромної поразки в матчі проти "Руана" (69:88). Крупно програв "По-Ортез" і в наступному турі вдома "Страсбуру" 58:86. На рахунку Дроздова 4 очки (2/3 двухочочкових, 0/2 триочкових) і 2 передачі за 16 хвилин.

Ярослав Лемик, який виступає за "Шарльвілль", у матчі проти "Нанта" відіграв 28 хвилин, за які набрав 14 очок (4/5 двоочкових, 0/2 триочкових, 6/8 штрафних), зробив 3 підбирання та віддав 2 передачі. Однак "Шарльвілль" програв 86:92.

Наразі не може знайти себе у Литві центровий збірної України Кирило Натяжко. За тиждень "Рітас" виграв три матчі, але Натяжко в них в цілому провів на майданчику 8 хвилин і набрав всього 4 очки і 2 підбирання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram