>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Плеханов: намагаємося організувати баскетбольний турнір у Краматорську

Баскетбольне життя триває тільки у двох містах Донецької області

Плеханов: намагаємося організувати баскетбольний турнір у Краматорську
Фото: sunhome.ru

Баскетбол на Донбасі не помер. БК «Донецьк» з об'єктивних причин не братиме участі в Суперлізі, проте дитячо-юнацька клубна система працює. Наразі, щоправда, тільки у двох містах (Краматорську та Дружківці), в інших населених пунктах організувати тренувальний процес неможливо.

Про це в інтерв'ю Xsport сказав головний тренер і один із творців «Донецька» Валерій Плеханов:

«Я перебуваю в Києві, намагаюся керувати звідси залишками дитячо-юнацької школи, де займаються хлопці 2000-04 років народження. У нас була доволі велика мережа дитячих тренерів, і зараз тренувальний процес триває тільки у двох містах, які перебувають під юрисдикцією України - два тренери працюють у Краматорську і два тренери працюють у Дружківці. Ми з ними обговорюємо, скільки дитячих команд зможемо виставити цього року у Всеукраїнській юнацькій баскетбольній лізі. Учора я говорив із тренером команди дітей 2001 року народження Леонідом Морозовим, який просить про фінансову допомогу. Там дуже добрий склад підібрався - сильні хлопці, які в минулому сезоні виграли першість України у своєму віці. Зараз намагаємося вирішити питання їхньої участі в ВЮБЛ.

Також 10-й рік поспіль ми мали проводити традиційний турнір у Краматорську - пам'яті В. Побегайла, наш тренер його організовує, і я намагаюся надати посильну допомогу.

Щодо решти територій, де були наші школи (а це Донецьк, Макіївка, Докучаївськ) - то тренери дзвонять, питають, але організувати тренувальний процес там, де вибухають бомби і перебувають люди зі зброєю в руках, зараз просто неможливо».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram