>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Суркіс: я проти перенесення матчу з "Шахтарем", але вирішувати має Фоменко

Бос "Динамо" вважає, що всі клуби мають бути в рівних умовах

Суркіс: я проти перенесення матчу з "Шахтарем", але вирішувати має Фоменко

У понеділок дирекція Прем'єр-ліги затвердила дати проведення матчів 8 туру. Так центральний поєдинок туру "Динамо" - "Шахтар" має пройти 5 жовтня. Однак, не виключено, що цю гру перенесуть на грудень.

З проханням про перенесення в УПЛ звернувся головний тренер збірної України Михайло Фоменко: 2 жовтня "Динамо" грає в Лізі Європи, 5-го - "Ель-Класіко", 6 жовтня починається збір національної команди, а вже 9-го українцям треба зіграти проти Білорусії в рамках відбору до Євро-2016. Ось Фоменко і попросив зробити невеликий перепочинок збірникам.

Однак Прем'єр-ліга навряд чи піде на поступки в цьому питанні. Без ентузіазму сприйняв таку ідею і президент "Динамо" Ігор Суркіс:

"Ми повинні грати якогось, 5 жовтня? Значить, ми зобов'язані дотримуватися календаря. Якщо це треба для збірної, це тільки головний тренер може сказати. Може, він скаже, що краще зіграти, щоб футболісти були в тонусі. Я ж не тренер, погодьтеся! Якщо ні - тоді граємо в призначений час.

Я не за переноси. Відразу скажу, що якщо перенесуть тільки цей матч, я цього зробити не дам - щоб не говорили, мовляв, "Динамо" і "Шахтар" хочуть зробити для себе кращі умови. У жодному разі! Тоді і "Дніпро", і "Металіст" теж, будь ласка - всі ті гравці, які беруть участь у збірній.

Футболістам-професіоналам, навпаки, краще грати в цьому ритмі. Вони так менше потренуються", - пояснив Суркіс в інтерв'ю "Футбол NEWS".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram