>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Екс-арбітр ФІФА: Ракицький у матчі з "Зорею" отримав "гірчичник", який потім "зник"

Йдеться про банальну помилку арбітра?

Екс-арбітр ФІФА: Ракицький у матчі з "Зорею" отримав "гірчичник", який потім "зник"
Фото: donbass.ua

Екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар звернув увагу на дивацтва у рішеннях судді Юрія Мосейчука, який обслуговував матч 7 туру чемпіонату України "Шахтар" — "Зоря".

"Матч вийшов принциповим, але арбітр Юрій Мосейчук впорався з його проведенням. Проте є кілька нюансів: Максим Малишев, який забив єдиний м'яч, мав ще до взяття воріт покинути поле за два попередження. Спочатку арбітр нагородив півзахисника "Зорі" справедливим "гірчичником", а згодом - пожалів його, хоча фол і тягнув на картку. Напевно, Мосейчук вважав, що недоцільно так сильно карати футболіста, тим більше, ще в першому таймі. Якби Малишев отримав червону картку, він не забив би переможний м'яч.

Наприкінці матчу гравці "Шахтаря" почали, як підкошені, падати у штрафному, але жодних порушень у цих епізодах не було - "гірники" просто випрошували 11-метровий, і суддя правильно розібрався, не вказавши на "точку".

Хотів би звернути увагу ще на один цікавий момент: всі бачили, як на 89 хвилині Мосейчук зробив попередження, очевидно, Ярославу Ракицькому, який не приховував свого обурення рішеннями арбітра. Але дивним чином цю картку не зафіксували в протоколі матчу, натомість є "гірчичник" Івану Ордецю на 79 хвилині. Не знаю, як це розуміти. Мабуть, журналістам слід провести окреме розслідування", - цитує Ступара "Український футбол".

Зазначимо, що скасування "гірчичника" Ракицькому виглядає дивно, оскільки Ярослав цього сезону попереджень ще не отримував (тільки видалення в грі проти "Іллічівця"), відповідно пропуск матчу через дискваліфікацію (5 жовтня "Шахтар" грає з "Динамо") захиснику не загрожує. Для цього треба отримати 4 "гірчичники".

Додамо, що в онлайн-трансляції матчу на сайті Прем'єр-ліги спершу попередження записали Ракицькому, лише після матчу в протоколі з'явився Ордець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram