>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Стадіон "Зеніт" мають добудувати до весни 2016 року

"Будівництво століття" скоро закінчиться?

Стадіон "Зеніт" мають добудувати до весни 2016 року
Фото: vnovostroike.ru

Влада Санкт-Петербурга має намір здати в експлуатацію стадіон "Зеніт" до 1 травня 2016 року, повідомляє комітет з будівництва міста. Повідомляється, що відповідно до підписаної угоди між Росією і ФІФА про проведення ЧС-2018 стадіони, що приймають Кубок конфедерацій в 2017 році, мають бути введені в експлуатацію не пізніше 1 травня 2016 року.

Нагадаємо, будівництва стадіону в Санкт-Петербурзі (на Крестовському острові) давно стало притчею во язицех. Нову арену почали будувати для футбольного клубу "Зеніт" у 2007 році. Потім у зв'язку із заявкою на чемпіонат світу з футболу 2018 року, вже після початку будівництва арени, проект відправляли на доопрацювання, щоб споруда повністю відповідала вимогам ФІФА щодо місткості та безпеки. Терміни відкриття стадіону неодноразово переносилися, востаннє влада Петербурга стверджувала, що арену збудують до 2014-2015 років.

Загальний обсяг інвестицій у споруджуваний стадіон "Зеніту" в Санкт-Петербурзі становить 934 млн євро. Таким чином, стадіон "Зеніту" став другою за вартістю футбольною ареною в світі. Дорожче обійшлися тільки знесення і спорудження нового "Уемблі" ($1,5 млрд). Паризький "Стад де Франс" коштував $974 млн, лондонський "Емірейтс" - $770 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram