>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Президент України нагородив Григорія Суркіса орденом Ярослава Мудрого

Тепер у колекції футбольного функціонера три нагороди

Президент України нагородив Григорія Суркіса орденом Ярослава Мудрого
Фото: lifedon.com.ua

Президент України Петро Порошенко нагородив Григорія Суркіса орденом князя Ярослава Мудрого. Про це йдеться в указі голови держави №703/2014 від 3 вересня.

«За визначний особистий внесок у розвиток вітчизняного футболу, піднесення міжнародного спортивного авторитету України, багаторічну плідну професійну діяльність постановляю: нагородити орденом князя Ярослава Мудрого III ступеня Суркіса Григорія Михайловича - віце-президента УЄФА», - йдеться в указі.

Григорій Суркіс був президентом київського «Динамо» з 1991-го по 1998-й роки. У 1996-му Григорій Михайлович заснував і очолив Професійну футбольну лігу. З 2000-го по 2012-й очолював Федерацію футболу України. 2012-го відмовився висувати свою кандидатура на чергових виборах голови організації, поступившись «кріслом» Анатолію Конькову. Того самого року Григорій Михайлович став віце-президентом УЄФА. Додамо, що багато в чому завдяки Суркісу «Динамо» і весь український футбол зробили величезний стрибок у своєму розвитку, подолавши «руїну» початку 90-х. Саме Григорій Михайлович «привіз» Євро-2012 в Україну.

Зазначимо, орден князя Ярослава Мудрого V ступеня Суркіс отримав 19 серпня 2006 року, IV ступеня - 5 липня 2012 року.

4 вересня Григорію Михайловичу виповнилося 65 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram