>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Анжи" знову черпає кадри в Україні

Повертати махачкалінців в еліту будуть "українці"

"Анжи" знову черпає кадри в Україні
Фото: Facebook Аделя Сасси

Українська експансія в Дагестан триває. Після Сергія Ташуєва, який у минулому сезоні успішно трудився в донецькому "Металурзі", в тренерському штабі махачкалінського "Анжи" працюватиме Адель Сассі. Незважаючи на туніський паспорт, фахівця цілком можна вважати "українським тренером".

Адель вже понад 15 років працює в Україні. Ще в 1996 році Сассі прилетів до Донецька - на перегляд у "Шахтар", яким тоді керував Валерій Яремченко. Однак закріпитися в команді тунісець не зміг через травму. Проблеми з коліном, зрештою, поставили хрест на його футбольній кар'єрі.

Наприкінці 90-х Адель вступив до Харківської державної академії фізичної культури, яку з відзнакою закінчив. Пізніше працював у полтавській "Ворсклі" (допомагав Володимиру Мунтяну), в харківському "Арсеналі" і ФК "Харків". Останні кілька років Сассі працював у донецькому "Металурзі", відповідаючи за селекцію в клубі. У Донецьку Адель і познайомився з Ташуєвим, який, імовірно, і запросив тренера до "Анжи". Додамо, що Сассі закінчив тренерські курси при ФФУ і отримав диплом УЄФА категорії "PRO".

Нагадаємо, що це не перше поповнення махачкалінців з української Прем'єр-ліги. У літнє міжсезоння, Сергій Ташуєв вже переманив до "Анжи" з "Металурга" - Георгія Зотова, Амаду Мутаре. Також дагестанці, за інформацією російських ЗМІ, проявляли інтерес до Прийми, Морозюка і Лазіча. Також за "Анжи" виступає Олександр Алієв. Імовірно, найближчим часом дагестанці підпишуть контракт із Янніком Болі з "Зорі".

У цей момент "Анжи" посідає 3 місце в російському першому дивізіоні, набравши у 8 іграх 16 очок. На очко більше у "Тосно", який очолює Микола Костов, що раніше успішно працював в тому самому донецькому "Металурзі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram