>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Харківський бігун-паралімпієць отримав бронзу на чемпіонаті Європи

Спортсмен з діагнозом ДЦП став третім на 800-метровій дистанції

Харківський бігун-паралімпієць отримав бронзу на чемпіонаті Європи

Харківський спортсмен-легкоатлет став бронзовим призером у забігу на 800 метрів в групі Т37 (спортсмени з ДЦП) параолімпійських змагань IPC Athletics European Championships, черговий етап яких відбувся 19 серпня в британському місті Суонсі.

Валентин Медведєв - співробітник регіонального ландшафтного парку Feldman Ecopark, де він працює з дітьми з особливими потребами.

З діагнозом ДЦП, спортсмен не вмів ходити. Але завдяки роботі над собою він не тільки став на ноги, а й поставив не один спортивний рекорд. Зараз Валентин - майстер спорту з легкої атлетики, восьмикратний чемпіон України, призер численних європейських турнірів.

"Наочні приклади набагато яскравіше, і надихають набагато більше. Людина, поборовшись свою хворобу і вдатний, - це прекрасний приклад для дітей з особливими потребами, які проходять реабілітацію в Feldman Ecopark. Така практика дозволяє малюкам зі страшним діагнозом повірити, що все можна подолати, головне - бажання. Ми щиро раді за колегу, історія якого - це ідеал сили духу і цілеспрямованості для всіх нас", - прокоментував успіх Валентина директор Міжнародного благодійного фонду "Фонд Олександра Фельдмана" Максим Водка.

Наступний забіг за участю Медведєва відбудеться 22 серпня - спортсмену належить пробігти 1500 метрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram