>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Федерер вибився в лідери сезону за кількістю перемог

Він не стар, він - суперстар

Федерер вибився в лідери сезону за кількістю перемог
Фото: EPA/UPG

Роджер Федерер (3-й у світі) здобув 45 перемогу в сезоні-2014.

Швейцарець не уподібнився своєму кривдникові по фіналу Мастерсу в Торонто Жо-Вілфріду Тсонзі й виграв стартовий матч на Мастерсі в Цинциннаті.

Суперником Великого був Вашек Поспішил (46-й), який намагається підтвердити невипадковість минулорічних звершень. Канадцеві це вдалося лише частково.

У першому сеті Федерер мав кілька брейк-пойнтів, але партію виграв тільки на тай-брейку.

У другому сеті все йшло до нового тай-брейку, але у 12 геймі Поспішилу вдалися кілька м'ячів, та й сам швейцарець підсобив помилками.

У 3 геймі вирішальної партії Федерер буденно оформив брейк, потім - ще один. А в результаті - 7:6 (7:4), 5:7, 6:2 на користь швейцарця.

Ця перемога стала для Роджера вже 45-ю цього сезону, і він вийшов на чисте перше місце за цим показником, залишивши позаду Рафу Надаля, який відновлюється після травми.

Третє місце наразі ділять Давид Феррер і Марин Чилич, у яких стало по 40 перемог. А в першої ракетки світу Новака Джоковича за підсумками Мастерсу в Цинці ніяк не набереться більш ніж 43 виграші.

Додамо, що за весь минулий сезон Федерер здобув усе ті самі 45 перемог, що стало для нього найгіршим показником з 2000 року, коли було здобуто лише 36 вікторій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram