>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українки обіграли Росію на шаховій Олімпіаді

Наші дівчата перед заключним туром йдуть у трійці лідерів

 Українки обіграли Росію на шаховій Олімпіаді
На этой фотографии Лагно и команда еще по одну сторону шахматной доски
Фото: etcc2013.com

У вівторок на шаховій Олімпіаді в Норвегії відбулися матчі передостаннього туру, перед яким обидві наші збірні йшли третіми.

Українські шахістки, які напередодні перемогли індусок 2,5:1,5 очка, зустрічалися з безумовним лідером - командою Росії.

Проти нашої збірної на першій дошці грала екс-львів’янка Катерина Лагно, яка цього року ще під прапором України встигла виграти особистий чемпіонат світу зі швидких шахів у Ханти-Мансійську. Цікаво, що їй протистояла інша чемпіонка світу-2014 - Анна Музичук, яка повернулася на Батьківщину після виступів за Словенію.

Зустріч між двома шаховими "пілігримками" завершилась унічию. Цей приклад наслідували і дві інших українки - Марія Музичук з Анною Ушеніною. Зате на четвертій дошці Наталія Жукова, яка грала чорними, обіграла Ольгу Гірю.

Україна завдала збірній Росії першої поразки на турнірі - 2,5:1,5 очка і скоротила відставання від росіянок до одного очка.

А жіноча збірна Китаю зіграла внічию з Іспанією, завдяки чому українські шахістки наздогнали азіаток у турнірній таблиці. Саме з китаянками наша команда зіграє в заключному турі.

А наші чоловіки протистояли азербайджанцям. Спочатку Василь Іванчук білими поступився Шахріяру Мамедьярову. Це вже третя поразка лідера збірної України на турнірі. Втім, Павло Ельянов на третій дошці вирівняв становище, обігравши Рауфа Мамедова.

Олександр Моїсеєнко на четвертій дошці звів унічию партію з Елтаєм Сафарлі, а Руслан Пономарьов наостанок "чорними" розписав нічию з Теймуром Раджабовим. У результаті - 2:2.

У турнірній таблиці одноосібно лідирує Китай - 17 очок. Угорщина друга - 16. Українські шахісти входять до групи команд, у яких по 15 пунктів. У цій компанії також перебувають Франція, Азербайджан, США, Росія, Польща, Узбекистан і Німеччина. Їх точну позицію в таблиці буде визначено пізніше, після підрахунку коефіцієнта Бергера. Виходячи з цього і буде обрано суперника українців у матчі заключного 11-го туру.

Завтра на Олімпіаді в Тромсе - вихідний: щоб шахісти і шахістки змогли зібратися із силами і думками перед вирішальними баталіями 14 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram