>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українець-чемпіон про перемогу над росіянином у Москві: ми все ж велика нація

Чебан виграв чемпіонат світу на "ворожій території"

 Українець-чемпіон про перемогу над росіянином у Москві: ми все ж велика нація
Фото: EPA/UPG

У неділю, останнього дня чемпіонату світу в Москві, український каноїст Юрій Чебан завоював одразу дві медалі.

Спочатку олімпійський чемпіон-2012 виграв срібні медалі у складі естафетної команди 4х200 м, а в одиночному заїзді на 200 м Чебан в останню мить вирвав "золото" у росіянина Олексія Коровашкова.

"Нелегкий був старт. Він же був важливий не тільки для мене, а й для всіх інших. А тим паче - після мого інтерв'ю, в якому я сказав, що "їду карати", - багато хто, скажімо так, був дуже зацікавлений у цьому заїзді", - цитує нашого чемпіона XSPORT.

"Звичайно, Коровашков ледь не виграв у мене. Але у мене був дуже хороший старт - у чомусь він був схожий і на мій олімпійський заїзд. На фініші, правда, не було зрозуміло, хто заїхав першим, а хто - другим. Але через хвилин 10-15 судді почали у повторі "розтягувати" і все побачили. Скажімо так, "на півшишечки" я вставив носик.

У принципі, росіяни нормально провели змагання, без нарікань. Для мене в цьому заїзді була важливіша не сама перемога, а щоб не програти росіянину. Хоча, начебто, й політика тут ні до чого - ми ж не воювати туди їхали. Та й знаємо ми один одного не перший день.

Під час нагородження, коли гімн грав, переповнювало почуття гордості за країну. Що ми все ж велика нація і черговий раз це доводимо", - зазначив Чебан.

Олімпійський чемпіон сказав, що вже починає думати про Олімпіаду-2016: "Цей сезон вже закінчено, до того ж закінчено добре. Наступний - буде ліцензійним".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram