>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Шахтар" у меншості обіграв "Металіст"

Другий матч поспіль "гірникам" перемогу приносять українці

"Шахтар" у меншості обіграв "Металіст"
Фото: shakhtar.com

Донецький "Шахтар" у центральному матчі туру обіграв харківський "Металіст". Матч почався для донеччан невдало. Уже на 15-й хвилині арбітр Юрій Можаровський відправив у роздягальню центрального захисника Івана Ордеця: "гірник" руками зупинив Азеведо, який рвався до воріт. Рефері розцінив цей епізод як фол останньої надії. Мірча Луческу, прагнучи убезпечити тил, зняв з гри Гладкого (на рахунку нападника три м'ячі у трьох офіційних іграх) і випустив Кривцова. Додамо, що тижнем раніше було видалено другого центрального захисника "Шахтаря" Кучера.

Видалення Ордеця практично не позначилося на грі. "Металіст", який грав без восьми гравців основного складу, в атаці не досяг успіху: непоганий удар Ребенка з 20 метрів (Каніболоцький потягнув) - і все. А ось "гірники" створили три найдієвіші моменти. Але Марлос Шуста переграти не зумів, Кривцов головою пробив у штангу, а Адріано не влучив у ворота з трьох метрів.

У другому таймі "Шахтар" все-таки забив. Ярослав Ракицький ефектним ударом переграв Шуста - 1:0. "Металіст" спробував перехопити ініціативу, але кадрового ресурсу "підірвати" гру у Ігоря Рахаєва просто не було: на поле у другому таймі вийшли Осман, Радченко (гравці резервного складу) і центральний захисник Березовчук.

У підсумку "Шахтар" набрав у 3-х іграх 9 очок, в активі "Металіста" - 3 пункти.

У п'ятницю також було зіграно матч "Говерла" - "Ворскла". Голів не забили.

"Шахтар" - "Металіст" 1:0

Гол: Ракицький, 52

"Говерла" - "Ворскла" 0:0

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram