>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Дніпро" натужно переміг у матчі-відкритті нового сезону УПЛ

Коноплянка врятував Маркевича від конфузу

"Дніпро" натужно переміг у матчі-відкритті нового сезону УПЛ
Фото: EPA/UPG

У п'ятницю у Львові стартував новий сезон української Прем'єр-ліги. У матчі-відкритті донецький "Металург" приймав "Дніпро". Гра почалася з десятихвилинною затримкою: номер на футболці (№12) новачка "Дніпра" Лео Матоса не відповідав "протокольному" номеру (№20) футболіста. У підсумку обидві команда чекали, поки Лео переодягнеться, а клубний персонал "замальовував" прізвище на новій майці Лео. Відзначимо, що в другому таймі у складі "Дніпра" на поле вийшов Бруно Гама, чию футболку також "замалювали".

Такою ж дивною вийшла і гра у виконанні "Дніпра". У першому таймі істотно оновлений і помолоділий "Металург" (Нойок, Шарпар, Дегтярьов, Акименко) виглядав на порядок краще. Донеччани цілком могли відкрити рахунок, але Прийма, Лазіч, Александре і Акименко свої моменти не використали. У "Дніпра" активністю відзначався тільки Зозуля, а ось Коноплянка (новий капітан "Дніпра") і Селезньов були мало помітні.

У другому таймі "Дніпро" додав у швидкості і перевів гру на чужу половину поля. На 64-й хвилині Євген Коноплянка, класно виконавши штрафний, відкрив рахунок і забив, таким чином, перший гол чемпіонату. Додамо, що "стандарт" заробив Зозуля, що змусило Чечера сфолити. На 70-й хвилині історія повторилася - Чечер "завалив" Зозулю, але цього разу в чужому штрафному. Матеус з "точки" був точний - 2:0.

На 90-й хвилині "Металург" отримав можливість забити гол престижу (Дуглас сфолив на Задерако). Однак Бойко потягнув удар Александрі з пенальті.

У підсумку "Дніпро" в першому матчі під керівництвом Мирона Маркевича здобув натужну перемогу.

"Металург" (Донецьк) – "Дніпро" 0:2

Голи: Коноплянка, 64, Матеус, 71 (пен)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram