>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Кримські клуби гратимуть у другій російській лізі, - ЗМІ

Суперниками кримчан стануть колективи з Майкопа, Владикавказа, Астрахані

Кримські клуби гратимуть у другій російській лізі, - ЗМІ
Фото: sport-profy.ru

30 липня відбудеться засідання виконавчого комітету РФС. Окрім звіту Фабіо Капелло про виступ збірної Росії на ЧС-2014, у порядку денному буде питання про вступ федерацій футболу Криму і Севастополя, а також чотирьох новостворених місцевих клубів. Йдеться про СК ЧФ (Севастополь), «Скіф» (Сімферополь), «Океан» (Керч) і «Перлина» (Ялта). Севастопольський «Ахтіар» до цього переліку не потрапив - команду створити не встигли.

За сприятливого результату голосування і прийняття нових федерацій до складу РФС кримські клуби почнуть свій виступ у зоні «Південь» другого дивізіону (ПФЛ). У разі негативного рішення виконкому кримські вболівальники позбудуться професійного футболу на цілий сезон.

Зазначимо, що другу російську лігу (ПФЛ) розділено на п'ять зон (за географічним принципом): «Захід», «Центр», «Південь», «Урал-Поволжя» і «Схід».

У поточній першості в «Півдні» беруть участь 18 команд. Серед яких вирізняються другі команди владикавказької «Аланії», «Краснодара» і грозненського «Терека», а також «Олімпія» (Волгоград), «Дагдизель» (Каспійськ), «Чорноморець» (Новоросійськ), «Біолог» (с. Прогрес), «Волгар», «Астрахань», «Дружба» (Майкоп).

Чемпіонат у зоні «Південь» мав стартувати 12 липня, як і в сезоні-2013/14. Однак початок першості було відкладено виключно через невизначеність із кримськими клубами. При цьому турнір у чотирьох інших зонах ПФЛ уже давно почався.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram