>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Втікачі з "Шахтаря": ми просто боїмося повертатися в Україну

У футболістів немає претензій до клубу

Втікачі з "Шахтаря": ми просто боїмося повертатися в Україну
Фото: shakhtar.com

Легіонери, які втекли з "Шахтаря" пояснили свій вчинок. Алекс Тейшейра, Дуглас Коста та Дентіньо стверджують, що дуже бояться за свої сім'ї, а клуб не надав їм чітких гарантій безпеки. Про це бразильці розповіли у спеціальному зверненні, інформує The Daily Mail.

"Хочемо уточнити, що у нас немає жодних проблем і претензій до клубу. Проте ми боїмося повертатися в регіон, де йде війна. Це індивідуальне рішення кожного. Як глава сім'ї я так вирішив. Жодні гроші світу не варті загрози життю моїх дітей і дружини. Я хочу грати, але не можу ризикувати близькими. Посольства зарубіжних країн рекомендують своїм громадянам утриматися від поїздок в зону конфлікту. Ви б повезли туди свою дитину?", - запитує Дентіньо.

"Моєю головною проблемою зараз є безпека сім'ї. Я поважаю рішення гравців продовжити виступи в Україні, але зараз для мене пріоритет - дочка і дружина. Ми знаємо, що з Донецьком немає авіасполучення. Спочатку нам сказали, що будемо жити в Харкові. Але через кілька годин вже повідомили про Київ. Це говорить про те, що в клубі немає жодної визначеності. Куди їхати нашим сім'ям?", - дивується Тейшейра.

"Хочу підкреслити, що я не залишаю клуб. Я просто боюся. Все, що ми бачили, чули, читали, дуже тривожно. Ми до пуття не знаємо, в яких умовах нам належить тренуватися і грати. Боюся, що може виникнути ще якийсь осередок напруги і ми опинимося відрізаними від сімей. Ми хочемо грати за "Шахтар" і пропонували керівництву клубу залишитися базуватися в Швейцарії, поки ситуація в Україні не налагодиться", - розповів Дуглас Коста.

Нагадаємо, 6 гравців "Шахтаря" (Тейшейра, Фред, Коста, Дентіньо, Ісмаїлі і Феррейра) у неділю залишили табір команди і не прилетіли до Львова, де сьогодні донеччани в матчі за Суперкубок зіграють з "Динамо". Мірча Луческу зазначив, що це підступи агента футболістів, який хоче, скориставшись ситуацією, розірвати контракти своїх підопічних з "Шахтарем".

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram