>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Динамо" заробило $600 тисяч на мундіалі

ФІФА розподілить 70 млн між клубами

"Динамо" заробило $600 тисяч на мундіалі
Фото: Макс Левин

Українські клуби, які делегували своїх футболістів на ЧС-2014, отримають бонуси від ФІФА. Про механізм отримання "подарунків" розповів заступник генерального директора київського "Динамо" Сергій Мохник.

"ФІФА розподілила клуби на категорії. Розподілення проходило за багатьма критеріями, в тому числі і за рейтингом команд, результатів на міжнародних турнірах і приблизної вартості футболістів. У першу категорію потрапили топ-клуби рівня "Барселони", "Баварії", "Манчестер Юнайтед" та інших. За добу перебування свого футболіста вони отримували по 7 тисяч доларів.

Я знаю, що "Динамо" і "Шахтар" потрапили в другу категорію. За один день перебування своїх футболістів на мундіалі кияни і "гірники" отримували по 5 тисяч доларів. "Волинь" і "Зоря" заробляли менше, адже вони в категорії нижчій.

Коли починався звіт днів перебування на ЧС-2014? За два тижні до початку турніру. А закінчується наступного дня після вильоту збірної футболіста. Сім з дев'яти легіонерів чемпіонату України покинули мундіаль після групового турніру. Це означає, що на ЧС-2014 вони провели 26 днів, 14 з яких - безпосередня підготовка до турніру.

А динамівець Ленс і представник "Шахтаря" Бернард пробули в Бразилії до останнього дня змагань. Це виходить приблизно півтора місяця, - заявив Мохник в інтерв'ю газеті "Експрес".

Повідомляється, що після ЧС-2014 бюджет київського "Динамо" поповнився на 600 тисяч доларів. Зазначимо, що від "Динамо" в Бразилії виступали Віда, Вукоєвич (Хорватія), Ленс (Голландія) і Велозу (Португалія). "Шахтар" було представлено Срною, Едуардо (Хорватія) і Бернардом (Бразилія). Із "Зорі" на мундіалі грав боснієць Шунич, а "Волинь" представляв нігерієць Бабатунде.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram