>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Мессі у фіналі ЧС жодного разу не влучив у ворота Німеччини

Німецький "джокер" Шюррле продемонстрував більшу ефективність

Мессі у фіналі ЧС жодного разу не влучив у ворота Німеччини
Фото: EPA/UPG

Ліонель Мессі не зумів повторити подвиг Дієго Марадони, який 1986 року привів Аргентину до тріумфу на чемпіонаті світу. У фіналі "небесно-блакитні" програли Німеччині. Єдиний м'яч у грі провів Маріо Гьотце на 113-й хвилині матчу.

Цей результат не можна не назвати закономірним. За весь матч Аргентина не завдала жодного удару у стулок воріт суперника (10 повз). Це сталося з аргентинцями на чемпіонаті світу вперше з фіналу ЧС-1990, де їхнім суперником також була Німеччина (0:1). Частіше за всіх у аргентинців наносив удари капітан Ліонель Мессі (4). Стільки ж ударів завдав Андре Шюррле. Але при цьому німецький форвард "Челсі" тричі потрапив у стулок воріт Серхіо Ромеро. Усього в активі Бундестім 6 ударів у "рамку" Аргентини.

Також Мессі і Ко лише 40% ігрового часу володіла м'ячем. Це найгірший показник Аргентини за всю історію спостережень (з 1966 року).

Окрім того, Німеччина перевершила суперника за кількістю передавань (830 проти 491), у тому числі пасів в штрафну площу (50 проти 28). Кращим пасувальником став капітан команди Філіп Лам, який активно зміщувався в центр і починав багато атак своєї збірної. Усього в активі Лама набралося 117 передавань (103 точні). І саме свого капітана частіше за інших шукали партнери (100 разів). На рахунку Бастіана Швайнштайгера 101 точне передавання зі 111 (90,9%), у Тоні Крооса - 92 з 108 (85,2%). При цьому перший пробіг більше за всіх в матчі (15 338 метрів!), а Кроос показав 4-й результат серед всіх учасників фіналу (14320). Варто заначити, що Швайнштайгеру найбільше і діставалося - суперники сфолили на ньому 6 разів.

Гол Гьотце перервав суху серію аргентинця Серхіо Ромеро, яка зупинилася на позначці в 485 хвилин (рекорд ЧС-2014). Супер-Маріо забив переможний м'яч на 113-й хвилині. Найпізнішим переможним в історії фіналів чемпіонатів світу цей м'яч не став. 4 роки тому Андрес Іньєста приніс іспанцям перемогу в поєдинку з Голландією на 116-й хвилині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram