>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Льов: я не сумнівався в Гьотце - у мене гарна інтуїція

Десятирічна робота Йоахіма принесла свої плоди

Льов: я не сумнівався в Гьотце - у мене гарна інтуїція
Фото: EPA/UPG

Збірна Німеччини у фіналі перемогла Аргентину (1:0) та стала чотириразовим чемпіоном світу. Після матчу наставник Бундестім Йоахім Льов не приховував своєї радості:

"Я той ще везунчик, так! Тут, у Бразилії, ми провели разом 55 днів. Але глобально ми провели разом 10 років. Цю перемогу почали кувати у той момент, коли ми з Клінсманном тільки приступили до роботи. Минуло 10 найцікавіших років, 10 років непростої роботи. І ось тепер ми - перша європейська команда, яка стала чемпіоном світу в Америці. Зараз складно усвідомити, що сталося. Можу лише сказати, що наша команда, яку вів блискучий Швайнштайгер та всюдисущий Лам, провела відмінний матч.

За багатьма показниками ми в підсумку Аргентину перевершили. Можу ще зауважити, що на цьому турнірі особливу увагу ми звертали на стандартні положення. Думаю, що саме в цьому аспекті ми були особливо сильні. Можливо, це саме те, що і дозволило здобути нам підсумкову перемогу.

Відсутність Хедіри? Самі відчув біль у стегні ще на останньому тренуванні. Після обстеження лікарями та введення знеболюючого все начебто було нормально, але вже сьогодні на розминці все повернулося. Загалом, ми могли зробити йому укол і ризикнути, але ситуація не вимагала ризику, і ми вирішили випустити Крамера.

Хочу подякувати бразильським фанам. Їх підтримка була чудовою! Весь цей час ми відчували теплоту і підтримку місцевих жителів. Навіть після півфіналу. Замість того, щоб зненавидіти нас, люди нам аплодували.

Що я сказав Гьотце, випускаючи його на заміну? "Покажи всім, що ти кращий за Мессі і можеш вирішувати долю матчів!". У мене було гарне передчуття".

Зауважимо, що Льов працює з Німеччиною з 2004 року. Спершу Йоахім асистував Юргену Клінсманну, а після закінчення ЧС-2006 став головним тренером Бундестім. Під керівництвом Льова німецька команда стала другою на Євро-2008. На ЧС-2010 Німеччина зайняла 3-е місце, за підсумками Євро-2012 Бундестім увійшла до четвірки найкращих збірних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram