>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Голландська казка закінчується, - іноземні ЗМІ

Ромеро зупинив "Помаранчевих"

Голландська казка закінчується, - іноземні ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Збірна Аргентини вийшла у фінал ЧС-2014 після того, як переграла в ½ фіналу збірну Голландії в серії пенальті. Іноземні журналісти захоплюються грою голкіпера "небесно-блакитних" Серхіо Ромеро, який відбив два пенальті в післяматчевій "лотереї".

OLE (Аргентина): "Ромеро великий! Він - новий Серхіо Гойкоечеа, який відправив нас у фінал чемпіонату світу (у 1990 році Гойкоечеа у півфінальній серії пенальті відбив два удари італійців). Голосіть від щастя, яке принесли нам Мессі, Гарай, Агуеро, Максі і Ромеро. Кричіть, бо Аргентина повертається в Ріо! Вона здобуватиме перемогу на "Маракані" у матчі проти Німеччини!

DE TELEGRAAF (Голландія): "Все скінчено. Всі ми мріяли про новий фінал чемпіонату світу, але шанс на золото турніру було втрачено. Казка закінчилася. Голландія сподівалася на вихід у фінал, але поразка від Аргентини в серії пенальті відправила нас у втішний матч, в якій нам буде протистояти Бразилія.

Ніхто не очікував від "помаранчевих" на цьому чемпіонаті світу такого результату. Але команда Луї ван Гала принесла голландському народу справжнє щастя. Ми стартували з яскравої перемоги над чемпіоном світу Іспанією. У плей-оф був чудовий порятунок проти Мексики, а потім збірна переломила спротив Коста-Рики в серії пенальті. Заміна воротаря наприкінці тієї зустрічі запам'яталася всім. Ми можемо пишатися командою".

MARCA (Іспанія): "У ван Гала був тільки один герой в рукавичках - Тім Крул. Без нього Голландія не змогла перемогти в серії пенальті. А аргентинський голкіпер Серхіо Ромеро, судячи з усього, читав книжки з історії і вирішив стати Серхіо Гойкоечеа - воротарем, який вивів "небесно-блакитних" у фінал чемпіонату світу-1990".

THE GUARDIAN (Великобританія): "Воротар голландців Яспер Сілес ніколи не відбивав одинадцятиметрові удари в офіційних матчах... Мессі і Агуеро легко реалізували пенальті, потім настала черга Агуеро і Максі Родрігеса, які вийшли на заміну. Вони теж забили. "Я вчив Ромеро відбивати пенальті, коли ми разом працювали, - був відвертим після матчу ван Гал. - Тим прикріше. 1:7 рівносильно поразці в серії одинадцятиметрових".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram