>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

200 млн бразильців спостерігали за ганьбою великої команди, - O Globo

Німеччина розбила суперника за всіма правилами футбольного мистецтва

200 млн бразильців спостерігали за ганьбою великої команди, - O Globo
Фото: EPA/UPG

У вівторок на ЧС сталася грандіозна подія. Збірну Бразилії на домашньому мундіалі розгромила Німеччина – 1:7. Цей матч викликав широкий резонанс у світових ЗМІ.

Bild (Німеччина): "Незбагненно! Феноменально! Майстерно на світовому рівні! Від цього можна збожеволіти: збірна Німеччини за всіма правилами футбольного мистецтва розбила господарів чемпіонату світу бразильців, вигравши з рахунком 7:1. Щоправда, головний тренер Бундестім Йоахім Льов після історичного тріумфу виглядав людиною, далекою від ейфорії. "Від завтра ми концентруємося на фінальному матчі", - пояснив Льов свій стан. Тим не менш, це була найнеймовірніша гра в історії збірної Німеччини на чемпіонатах світу. Адже вже після 29 хвилин ігрового часу вона обігрувала Бразилію на її полі 5:0".

Kicker (Німеччина): "Збірна Німеччини ще нічого не виграла на цьому чемпіонаті. Але дечого вона все-таки вже досягла. Вийшла у фінал, причому зробила це вражаюче. 7:1! Це рекорд! У порівнянні з матчем 1/8 фіналу з Алжиром (2:1), в якому збірна Німеччини змогла задушити суперника в додатковий час, півфінал з Бразилією нагадує диво. Адже після гри з Алжиром пройшло всього 9 днів. Але гра Німеччини змінилася і в першу чергу тактично.

Здається, Йоахім Льов знайшов оптимальний варіант складу з Хуммельс і Боатенгом в центрі захисту і Ламом на позиції правого захисника. До того ж Швайнштайгер і Хедіра набрали необхідну форму. Крім того, індивідуальні помилки бразильців і холодна голова збірної Німеччини мали в цей день вирішальне значення".

О Globo (Бразилія): "Пройде 10, 20, 50 років, але бразильці однаково питатимуть: "Як тоді в 2014 році в півфіналі чемпіонату світу наша збірна могла програти вдома 1:7?" Цей текст ми пишемо, в тому числі для тих, хто ще не народився, але з часом задасть це питання. Можливо, через роки вони знайдуть цю статтю в інтернеті і спробують зрозуміти - що ж сталося тоді? І все ж, жодні слова не можуть передати, що відбувалося з тими, хто був 8 липня на стадіоні в Белу-Орізонті. Або з тими 200 мільйонами бразильців, що спостерігали за ганьбою однією з найвеличніших команд у світі. Нам дуже не вистачало Неймара. Кращого гравця цього покоління. Йому зламали хребець у чвертьфіналі з Колумбією. Це зробив Суніга. Причому тоді Неймар не бачив нападника. Зате вдень 8 липня він збоку бачив, як Мирослав Клозе забив 16-й м'яч на чемпіонатах світу і побив рекорд Роналдо. Він бачив, як Швайнштайгер, Хедіра, Кроос, Езіл і Мюллер влаштували справжнє шоу. Вони завдали найбільшої образи збірній Бразилії за всю історію чемпіонатів світу. Гіршої, ніж будь-яка найстрашна і руйнівна критика".

La Gazzettadello Sport (Італія): "Без Неймара і Тіагу Сілви Бразилії завдали безпрецедентного удару. Історичний матч. 7-1 (так, ви не помилилися і правильно прочитали рахунок) - з таким результатом Німеччина обіграла Бразилію і вийшла у фінал. Ніколи ще в історії світового футболу один суперник не обігравав іншого в півфіналі з різницею в шість м'ячів. У настільки приголомшливого результату не може бути одного пояснення. Німеччина - дивовижна команда. Можливо, найсильніша на цьому чемпіонаті. Глибина складу, організована гра і чудова форма. З іншого боку, у бразильців не було Неймара і Тіагу Сілви. Єдиних справжніх асів у збірній Бразилії. Це ті люди, які своєю грою об'єднували гру всієї команди, вмикали всі вузли цього механізму. Без Неймара і Тіагу Сілви після 0:3 в матчі з Німеччиною, Бразилія розсипалася і як команда, що думає, зникла".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram