>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Бондаренко народився після аварії на ЧАЕС, от він і стрибає, - російський тренер

Знаменитий тренер просто заздрить?

Бондаренко народився після аварії на ЧАЕС, от він і стрибає, - російський тренер
Фото: EPA/UPG

У четвер український стрибун Богдан Бондаренко стрибнув на 2,40 м і виграв черговий турнір. Раніше українцеві вдалося побити європейський рекорд, взявши 2,43 м. Однак світовий рекорд кубинця Сотомайора (2,45) Богдану наразі не підкорився.

Знаменитий російський тренер зі стрибків у висоту Євген Загорулько скептично дивиться на спроби Бондаренка побити рекорд кубинця:

"Для того щоб бити світовий рекорд, потрібно йти східчасто, як картяр, збирати свої вісти. Спочатку 2,43, потім 2,44 і тільки за тим 2,46. Забиратися на вершину стрімголов, не помічаючи каменів і перешкод, не можна. Може так бабахнути, що більше і стрибати не будеш. Якщо пам'ятаєте, Сергій Бубка рухався до 6,15 по сантиметру. Те ж саме робила Олена Ісінбаєва, хоча у неї були тренувальні стрибки на 5,11.

А так блефувати, як Бондаренко, - тільки зношувати організм. Подивимося, може, це якась нова тенденція підготовки. Тим більше Богдан народився 1989 року, а в 1986 році була аварія на Чорнобильській АЕС. Мало що там у нього з організмом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram