>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Колумбія вигравала у Бразилії тільки двічі у своїй історії

Два попередні мундіалі для Бразилії завершувалися на чвертьфінальній стадії

Колумбія вигравала у Бразилії тільки двічі у своїй історії
Хамес Родргес готов к очередному подвигу
Фото: EPA/UPG

Сьогодні у другому чвертьфінальному поєдинку ЧС зійдуться збірні Бразилії та Колумбії. Господарі мундіалю, безумовно, є фаворитами турніру. Букмекери на перемогу команди Сколарі дають коефіцієнт 1,85, на тріумф Колумбії - 3,55.

Хоча щодо гри Бразилія наразі розчаровує. "Селессао" на груповому етапі виглядали досить бідно в атакуючому плані, а в 1/8 фіналу ажурну Чилі перемогли лише в серії пенальті.

Інша річ, Колчумбія. "Кав'ярів" здобули чотири переконливі перемоги, а їхній лідер Хамес Родрігес змусив забути про Мессі і Неймара. Зараз, колумбійська "десятка" з п'ятьма м'ячами (плюс 2 гольові передачі, більше тільки у Куадрадо - 4. У Бразилії два ассисти на рахунку Оскара) очолює список бомбардирів ЧС. Додає Сколар головного болю і відсутність основного опорного півзахисника Луїса Густава, який перебрав "гірчичників". Без свого "пітбуля" стримати Хамеса бразильцям буде непросто. Пауліньо (Рамірес) і Фернандіньо у відборі не настільки спокушені.

Водночас переможна хода Колумбії хоч і вражає, але надавати їй величезного значення не варто. Збірні (Греція, Кот-д `Іувар, Японія, Уругвай), котрі перемогла Колумбія, в еліту не входить. По суті, матч з Бразилією стане для команди Пекермана першим серйозним випробуванням на ЧС.

Зазначимо, що Колумбія перемогла Бразилію лише двічі на попередніх 25 офіційних матчах. При цьому в Бразилії колумбійці ще не вигравали - 6 поразок у 9 іграх.

Остання перемога Колумбії над Бразилією датована 1991-м роком (Кубок Америки). Після того матчу команди зустрічалися ще 12 разів, сім з яких Бразилія виграла, п'ять ігор закінчилися нічийним результатом. Забавно, що Хамес Родрігес з'явився на світ теж в 1991 році.

Цікаво, Бразилія не програє вдома в офіційних матчах з серпня 2002 року, коли вона поступилася Парагваю. Той матч, як сьогоднішній, грався у Форталезі.

У свою чергу Колумбія не програє вже 11 матчів поспіль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram